Petíció Alain Delon ellen

2019-05-16 | Magazin
A Women and Hollywood nevû szervezet angol nyelven megjelent petíciója arra kéri a kedd este megnyílt cannes-i filmfesztivál szervezõit, hogy ne tüntessék ki “a rasszista, homofób és nõgyûlölõ” Alain Delont tiszteletbeli Arany Pálmával

Persze, hiszen miért is érdemelne életmûdíjat egy ilyen harmadvonalbeli, semmit fel nem mutató színész? Szüleink generációjának Alain Delon volt az egyik nagy sztárja, a hatvanas évek szívtiprója, a hetvenes évek kõkemény zsaruja, aki pár évvel ezelõtt még forgatott, akiért rajongtak a nõk és az igazi francia férfiideál megtestesítõje volt a filmvásznon. Ez viszont manapság inkább hátrány és probléma, hiszen a sármos, fehér, jóképû férfi nem fér bele az új liberális koncepcióba, és a szivárványos férfiképbe. Fiatal srácokat arra emlékeztetni manapság, hogy valaki a nõk bálványa, jóképû és híres színész, az egyet jelent a szexizmussal, nõk elnyomásával és ne feledjük azt sem, hogy Alain Delon valószínûleg nem is meleg, hiába próbálták meg rásütni a bélyeget. A homoszexualitásáról szóló spekulációk mellett azért bõven támadták homofóbiával és rasszizmussal is, most pedig ez a vonal tért ismét vissza, miközben csak azt egy dolgot felejtik el, hogy az Arany Pálma életmûdíjat nem érzékenyítésért adják, hanem egy mûvész életpályáját honorálják vele, Alain Delon pedig kétségtelenül ikonikus színész. Ilyen adottságokkal pedig ez óriási baj a polkorrekt világban.

A meghurcolás beleillik a minden másságot, devianciát és gusztustalanságot elfogadó és bátorító törpe kisebbség napi terrorjába, bizonyítva azt, hogy teljesen ki akarják fordítani a világot a sarkából.

forrás:PS-Szabó Gergõ
w

Megosztás