Visszatér a rossz idõ, jövõ héten ismét sok esõ várható

2019-05-26 | Magazin
A jövõ héten ismét sok esõ várható, többször megerõsödik a szél is és néhány fokkal a meleg is mérséklõdik – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfõn dél felõl egyre nagyobb területen vastagszik meg a felhõzet, de ennek ellenére is lehetnek hosszabb-rövidebb napos idõszakok. A legtöbb napsütés keleten, északkeleten ígérkezik. Délelõtt még csak kevés helyen valószínû csapadék, majd délutántól egyre többfelé várható esõ, zápor, helyenként esetleg zivatar is. Átmeneti szélerõsödés csupán zivatar környezetében lehet. A leghidegebb órákban tíz-tizenhat Celsius-fok lesz. Napközben tizenkilenc-huszonhat fokig melegszik fel a levegõ, délnyugaton lesz a hûvösebb, keleten a melegebb.

Kedden sokfelé várható zápor, szórványosan zivatar is. Több helyen megerõsödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A minimumhõmérséklet tizenegy és tizenhat, a maximumhõmérséklet húsz és huszonhét fok között alakul.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos idõszakok mellett többfelé várható esõ, zápor, néhol zivatar. A szél erõs, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lesz. A legalacsonyabb hõmérséklet tíz és tizenhat, a legmagasabb hõmérséklet a Dunántúlon öt és húsz, keleten húsz és huszonöt fok között alakul. 

Csütörtökön kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen várható esõ, zápor, a szél erõs, helyenként viharos lesz. A leghidegebb órákban nyolc-tizenöt fok lesz, napközben tizennégy-huszonegy fokig melegszik fel a levegõ.

Pénteken keleten többfelé, másutt néhol alakulhat ki esõ, zápor, zivatar. A szél erõs, helyenként viharos lesz. A minimumhõmérséklet nyolc és tizenhárom, a maximumhõmérséklet tizennyolc és huszonkettõ fok között alakul. 

Szombaton több helyen valószínû zápor, néhol zivatar, a szél erõs, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb hõmérséklet kilenc és tizennégy, a legmagasabb hõmérséklet tizennyolc és hsuzonhárom fok között valószínû. 

Vasárnap is több helyen lehet zápor, zivatar, helyenként megerõsödik a szél, a minimumhõmérséklet tíz és tizenhat, a maximumhõmérséklet huszonegy és huszonhat fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Forrás: MTI. Fotó: MTI/ Varga György
w

 

Megosztás