Soha nem látott összefogás készül a magyar oktatásért

2020-04-22 | Budaörs
Informatikai szakemberek, pedagógusok, cégvezetők által létrehozott közösség nyújt segítséget a digitális oktatásban iskoláknak, pedagógusoknak és tanulóknak, hogy segíthessék a veszélyhelyzetben felmerülő oktatási problémák hatékony leküzdését – közölte az AMANÓBA közösség.

A közösség szakértő önkéntesei ingyen segítenek a pedagógusoknak, a diákoknak és a szülőknek megismerni a legfrissebb technikai megoldásokat, amelyek megkönnyíthetik a digitális oktatásra való átállást. Egy hét alatt 800 intézmény tanárai töltötték ki az AMANÓBA kérdőívét, és eddig 160 iskolával kezdték el a digitális távoktatás bevezetésének folyamatát. Az AMANÓBA – Együtt a közoktatásért a koronavírus-járvány idején önkéntes mozgalom óriási energiákkal indult el az oktatás folytonosságának megmentéséért: a mintegy 200 tagú nonprofit szervezet célja, hogy minden érintett szereplőnek – az iskoláknak, a tanároknak, a gyerekeknek és a szülőknek is – segítő kezet nyújtson. Az informatikai, telekommunikációs és oktatási szakemberek által létrehozott szervezet a problémák és az igények felmérésével, módszertani csomagok kidolgozásával, strukturált tudásbázis kialakításával, dedikált önkéntes kapcsolattartókkal, illetve különböző eszközigények- és felajánlások menedzselésével is hozzájárul az új digitális tanrend gyakorlatba ültetéséhez.

Az AMANÓBA önkénteseihez csatlakoztak a Google, a Microsoft és az Apple szakemberei. Támogatja a kezdeményezést a Telekom, a Telenor és a Vodafone. Aktív szakmai partnerük az ELTE Pedagógia Intézete, mestertanárok és távmunkaszakemberek az ország minden részéről.

Ha szeretnél többet megtudni a kezdeményezésről, nézd meg az Amanoba weboldalát, illetve Facebook oldalát.

Forrás: Internet

Megosztás