Svábbál –másként

2019-11-19 | Budaörs
Eleink a svábbált mindig ősz vége fele tartották, amikor már befejeződtek a mezőgazdasági munkák. A batyus bál pedig a farsang időszakára esett. Ebben az évben egy batyus bál szerű , belépőjegy nélküli svábbálon vettünk részt a JMMH-ban. Jöttünk és hoztunk -ki-ki ételt ,italt.

Évekkel ezelőtt is a Jókai Mór Művelődési Ház nagyterme adott otthont a mulatság megtartására, de az érdeklődésnek köszönhetőnek a rendezvény kinőtte a helyszínt. Utóbb már több alkalommal az 1. Iskola aulájában volt a bál. Az idén, financiális okok miatt visszatérve a Jókaiba, látható volt, hogy még mindig szűkös az a terem.

Boros György a BNNÖ régi-új elnöke üdvözölte a megjelenteket. Megköszönte a választók bizalmát és bemutatta a német önkormányzat jelenlévő tagjait. Hálás köszönő szavak kíséretében szólította a színpadra Németh Magdolnát, aki az előző ciklusban sokat munkálkodott a közösség javára, és egy pompás virágcsokrot nyújtott át neki.

Jókedvben nem volt hiány. A zenét a kitűnő szári együttes szolgáltatta. A Gaudi Buam 2006-ban alakult zenélni vágyó fiatal muzsikusból.

Az est műsorát a Lyra Dalkör Komjádné Udvarnoky Margit vezényletével és a Wunderkäfer táncegyüttes Huszák Gézáné felkészítésével nyújtotta a hálás közönségnek.

Utána tánc következett „kivilágos – kiviradtig”.

Az elmaradhatatlan tombolához az alábbi személyek , cégek  biztosították az értékes nyereményeket: Meinczinger Zsuzsanna, Herwerth Gyertya, Szikla Falatozó, Lyra Dalkör, Feldhoffer Virágüzlet, Jakob Bleyer Heimatmuseum, Mici Vendéglő, Fogadó a Magyar Királyokhoz, Harangozó Pál, Fenyő Vendéglő, Kamara Autószervíz, Szentesi Pince, BTG, Dicentra Reklámstúdió, R.A Trade kft., Pizza Karaván, Gumi-Tár kft. BTG, Keczán Üzletház, Khellfood kft. (Ez utóbbi felajánlása egy 60. ezer ft-os TV.) Köszönet nekik.

s.k.

Megosztás