Számomra érthetetlen

2021-04-16 | Budaörs
A kedves Olvasó is biztos bosszankodik, ha olyat lát ami pazarlás, vagy nem a célnak megfelelően használnak dolgokat. Apróságról lesz szó, pontosabban a kutyaürülék begyűjtéséről.

Előre bocsátom, hogy állatszerető vagyok, tagja a budaörsi Állatmenhelynek. Mindig is volt a családunkban, kutya, cica. Vallom, hogy az állatért a gazdája, és csak is ő a felelős.

Mostanra azért már eljutottunk oda, hogy a felelős gazdik többsége felszedi a kutyája után az ürüléket. Azért még mindig vannak kivételek.

Egy meglepő esetet mesélt régebben az ismerősöm. Ő azok közé tartozik, aki a háza előtt az utcáját is példás rendben tartja – tisztán, füvesítve, virágokkal díszítve. Egy reggel kilépve a kapun mit lát? Egy kutyasétáltató hölgy pont ott állt meg az ő portája előtt, miközben a kutyája a nagydolgát végezte. Ismerősöm udvariasan megkérte, hogy takarítson el a kutyája után. _Nem tehetek róla, hogy nincs a közelben egy angolvécé.- volt a válasz.

Ha angolvécét nem is, de ürülékbegyűjtő tartályokat több ponton is kihelyezett az önkormányzat. Ezzel kapcsolatban két szomorú tapasztalatom is van.

A minap láttam, hogy Domb utcánál egy bevásárló kocsit húzó nő szaporán tépi ki a zacskókat a tartóból és gyömöszöli a táskájába. De miért?! Bármelyik boltban hozzájut a nejlonzacsikhoz, pocsékolásig. Ez számomra érthetetlen…

Gondolom , csak gyerekek lehettek akik mind egy szálig szintén kihúzták a zacskókat, körbetekerték velük a közeli bokrot, többet meg szélnek eresztettek. Azóta is a fákon lengedeznek, szomorú látványt nyújtva. Talán nem volt a közelben felnőtt, aki figyelmeztethette volna őket a helytelen cselekedetre.

Szerintem az önkormányzat nyugodtan leszerelheti a tartókat, csak felesleges pénzkidobás az újratöltésük.

Javaslatom: vigyen minden kutyasétáltató magával 2-3 nejlonzacskót, amiben előtte zöldség, gyümölcs vagy péksütemény volt, és használja föl azokat. Majd dobja bele – na, nem a bokrok alá (mert olyat is tapasztalhatunk) -hanem a legközelebbi szemetesbe.

s.k.

Megosztás