Szilveszteri koccintás a Kőhegyen

2023-01-01 | Budaörs
Decemberben több egyesület is évzáró összejövetelt tartott városunkban. Néhányról be is számoltunk Olvasóinknak.  A találkozások önmagukban is örvendetesek, különösen karácsony környékén vagy szilveszter alkalmából. A budaörsi Kolping Család már harmadik alkalommal választott egy szakrális helyet – a Kőhegyet.

A megjelenteket Michelberger Mátyás elnök üdvözölte sok szeretettel az év utolsó napján. Javaslatára Koping atya emlékére elénekeltük a németből magyarra fordított dalát.

„Volt egy derék mesterlegény, az Isten áldja őt…(..) Neve széles nagyvilágon él..(…)Mesterlegényből csakhamar az Egyház papja lett. Őt tisztelje hát mindenki, mert nagyot alkotott. Fogjuk egymás kezét , testvérek.”

Az alkalomhoz illő versek is elhangzottak. A kápolnában imádkoztunk, elénekeltük a Himnuszt és a Boldog asszony anyánk című egyházi éneket.

Visszatérve a terített asztalhoz falatoztunk az igencsak bőséges kínálatból. Pezsgővel koccintottunk , minden jót – egészséget, békességet, boldogságot kívánva egymásnak.

(A legtöbben saját poharat hoztak és nem az egyszer használatosat vették igénybe, ezzel is a környezetünket védve. Apróságnak tűnhet, de hosszú távon nem az.)

Azok egészségére is ittunk, akik ez alkalommal nem tudtak velünk lenni.

Mátyás megkért bennünket, hogy aki szeretné, az mondja el az óévre vonatkozó gondolatát, rövid összefoglalását. Néhányan éltünk is ezzel, szívesen meghallgattuk egymást. Lassan ránk esteledett.

Gyönyörködtünk a lemenő nap sugaraiban, majd búcsút intettünk egymásnak, 2022-ben utoljára.

Ennek a szép délutánnak az emlékét magunkkal vittük. Találkozunk 2023-ban. Már várjuk!

Fotó: M. Szilvia

s.k.

Megosztás