Szomjúság

2023-07-20 | Budaörs
A szomjúságnál nincs gyötrőbb! Nekünk embereknek van lehetőségünk vízzel oltani a szomjúságunkat.De miközben belekortyolunk a vízzel telt poharunkba,vajon eszünkbe jutnak az ég apró madarai vagy galambjai?

Helyszín Kelenföldi autóbusz pályaudvar. Dél van. Rekkenő hőség. Régóta nem jött autóbusz,de  várunk türelemmel keresve egy csöppnyi árnyékot,de hiába. Nincs semmi fedél, ami oltalmat adna a gyilkos napsugarak ellen. Tulajdonképpen nem szoktunk  hozzá a  hosszas várakozáshoz, de ez a mai nap rosszul sikerül.  Bele kell törődnünk, mert valahogyan haza kell  érnünk. Várakozunk.Az előttünk elterülő végelláthatatlan aszfalt burkolatot szinte fölforralja a hőség. Nézzük az óránkat, a menetrendet, de hasztalan,a busz sehol.

A forró aszfalton feltűnik egy apró víztócsa. Eddig észre sem vettük a nagy várakozásban. Előttünk két szomjas galamb birkózik egymással,hogy melyikük csőre tud még egy parányi vízcseppet kiszívni az olvadt alapból. Szívszorító látvány! Szomjasak- gondoljuk mindannyian, akik látják a galambok küzdelmét. Víz kellene, legalább egy pár cseppnyi is elég lenne  – gondolom, de nem hoztam magammal egy kis palackban,pedig most jól jönne. A galambok töretlen elszántsággal. nyomkodják csőrüket a lassan már elpárolgó  tócsába. Rossz odanézni!-mondtuk egymásnak páran,de a szánakozó bámészkodóknál nem volt még  egy kis üveg víz sem.

Majd végre jött a busz, a galambok felreppentek és mi felszálltunk. Elindultunk hazafelé. Azóta sem hagy nyugodni a két galamb látványa. és a gondolat hogy nekünk embereknek kellene gondolnunk a madarakra is hogy legyen vizük bármikor,különösen a lassan 4o fok fölé kúszó hőségben! Valahogy megoldást kellene találni arra,hogy legyen egy kis csobogó,vízforrás,hogy a galamboknak,madaraknak  ne az olvadt aszfaltból kelljen kiszívni az utolsó életet adó víz cseppet.A Kelenföldi buszpályaudvar hatalmas talán el férne valahol egy kis csobogó.

Ezeket a gondolatokat szerettem volna megosztani mindazokkal akik egyetértenek velem.

Major Edit

 

 

 

 

Megosztás