“Tartsd otthon a nagyit” közösség kispiaci története

2020-04-06 | Budaörs
Van Dunakeszin egy péntekente üzemelő kis termelői piac, amit most a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás és a vírustól való félelem tönkre is tehetett volna egy pillanat alatt. Nem így lett.

„Akiknek kellett, azok gondolkoztak, és kitaláltak valamit, ami egyrészt lenyűgöző megoldás, másrészt tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást.
Megnéztük, kipróbáltuk, és teljesen odavagyunk érte. Mutatjuk, hogy miről van szó!
Rendeltünk a weboldalukon kb. 2 perc alatt, sonkát, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt, speciális kenyérlisztet. Mindent őstermelőktől, családoktól.
Utána kaptunk egy emailt, amelytől teljesen elképedtünk, ugyanis leírták, hogyan tudjuk átvenni a megrendelt árukat. Nos, így!
A zökkenőmentes átadás lebonyolításához kérem segítséged a következő szabályok betartásával:
1. Otthon készíts be ládát/ rekeszt/ papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassuk a csomagot.
2. Érkezz pontosan, Téged 16.00 órakor várunk.
3. Érkezéskor a zöld mellényes kollégának mondd meg a neved, amivel a rendelést leadtad. Ő egy sorszámot fog tenni a szélvédődre, ami az azonosításodat szolgálja az átadási pontnál.
4. A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt, ami a rendelésed fizetendő végösszegét tartalmazza. Ezt az összeget a várakozás ideje alatt kérjük lehetőleg pontosan készítsd be az átlátszó tasakba.
5. Állj be a kocsisor végére. Amikor sorra kerülsz, a csomagolós asztal elé állj a kocsival és nyisd ki a saját csomagtartódat. Majd ülj vissza.
6. Mi berakjuk a termékeket a csomagtartódba. Az ablakon keresztül add ki a műanyag tasakot a pénzzel, mi a terméklapodat benyújtjuk az ablakon a visszajáróval együtt.
7. Jelzés után nyitott csomagtartóval gurulj lejjebb egy autónyit, hogy a következő kocsi beállhasson. Igény szerint ellenőrizd le a termékeket, csukd be a csomagtartód és már mehetsz is.
8. Együttműködésed köszönjük, Kispiac Dunakeszi”

Azt gondoljuk a fenti egy olyan példa, ami megmutatja, minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.
Forrás: Facebook

Megosztás