Teljesen újjászületik a Citadella

2021-04-27 | Budaörs
Az UNESCO-világörökség részét képező budai erőd teljesen megújul, tó is várja majd a látogatókat. Átjárható, természetközeli Citadella díszíti a fővárost 2022-től.

Teljesen újjászületik az évtizedek óta leromlott állapotú erőd, mely a Gellért-hegy tetején áll.
A Nemzeti Hauszmann Program facebook-oldalán jelentek meg a látványtervek és tájékoztató a nagyszabású projekt menetéről. Ebből kiderül: 2022-ig elvégzik az erőd külső falainak rekonstrukcióját és  belső udvarának rendbetételét.

A munkálatoknak köszönhetően a zöldfelület a másfélszeresére, 20 000 négyzetméterre nő a megújuló Citadellán. Az erődfalon belül egy új, több mint 6000 négyzetméteres közpark lesz, amelyben tó, kávézó és egy 35 méter magas magyar zászló is várja majd a látogatókat. Az erődön több helyen új átjárókat is nyitnak majd, így átjárhatóbb és természetközelibb lesz, mint korábban – írják.
A fejlesztések második ütemében, az ágyútoronyban több mint 1700 négyzetméteren a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos, vonzó és inspiráló állandó kiállítás készül a Szabadság Bástyája címmel. A kiállítás 2023-ban lesz majd látogatható.
(Forrás: magyarepitok.hu)

SzK

Megosztás