Testvérvárosi gyerekek táborozása a Csiki Pihenőkertben

2022-08-12 | Budaörs
A Csiki Pihenőkertben már nagy hagyománya van a testvérvárosi vendégek fogadásának, legyen az szüret, nyári tábor, biciklis kirándulás vagy közös kiállítás, turisztikai kiadvány készítése. Nyáron a Kisújfaluból, Magyarkanizsáról érkező diákcsoportok 2006-óta minden nyáron együtt tölthettek egy-egy hét nyári tábort a helyi gyerekekkel. Mindig emlékezetes programok és barátságok születtek.

Az elmúlt két év pandémiás korlátozásai miatt sajnos ez a hagyomány szünetelt. Épp ezért nagy öröm volt számukra, hogy 2022. augusztus 1-5-ig ismét vendégül láthattuk az Önkormányzat támogatásának köszönhetően a gyerekeket. A jurtákban elszállásolt gyerekcsoportok napközben a természetbúvár és cukrász táborokban vettek részt, délután pedig Budaörs nevezetességeivel ismerkedtek. Meglátogatták a Régészeti Múzeumot, a Kő-hegyet, a Törökugratót, a Csiki-hegyeket és természetesen fagyizásra és pizzázásra is sor került.

Este tábortűz, „farkasvadászat”, vidám beszélgetések és játékok zárták a napokat. A Csiki Pihenőkert huszadik születésnapjára közösen kerámia tányérokat is festettek a településeik címereivel a gyerekek, amelyek kiégetés után a tábor főépületének a falára kerültek fel, mint az együttműködés szimbólumai.

Reméljük a hagyományos közös táborozást jövőre is tudjuk folytatni, de addig is találkozunk szeptember 24-én a testvérvárosi szüreti mulatságon a Csiki Pihenőkertben.

Dr.Mester Edit

Megosztás