Új hulladékgazdálkodási közszolgáltató Budaörsön

2022-01-03 | Közélet
A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Budaörs új hulladékgazdálkodási közszolgáltatója 2022. január 1-től. Frissülő információk a Társaság honlapján létrehozott aloldalon találhatók: www.fkf.hu/budaors .

Budaörs Város Önkormányzatának döntése értelmében 2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója veszi át településükön ezen feladatok ellátását az Érd és Térsége Hulladék- kezelési Nonprofit Kft.-től (ÉTH).

A BKM internetes aloldala a budaörsiek számára, ahol minden információ részletesen megtalálható:

www.fkf.hu/budaors

Aktuális információk:

Karácsonyfa-elszállítás

A karácsonyi ünnepeket követően Budaörs város területén kihelyezett fenyőfákat az alábbi napokon szállítjuk el: 2022. január 10. – 2022. január 24.

Hulladékgazdálkodási díj

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szolgáltatóváltozás a hulladékgazdálkodási díj mértékén és fizetési feltételein nem változtat, a számla továbbra is a megszokott módon fizetendő.

Hulladékgyűjtő-tartályok, zsákok

Mind a kommunális, mind a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló, jelenleg meglévő tartályaik a jövőben is használhatók, azok cseréjére a szolgáltatóváltás miatt nem kerül sor. A már kiváltott – ÉTH logóval ellátott és a komposztálható zöldhulladék feliratú – zsákok fél évig még használhatóak. 2022. januártól az új, narancs színű (agglomerációs) többlethulladékos zsák és a biológiailag lebomló zöldhulladékgyűjtő-zsák Ügyfélszolgálatunkon, valamint a budaörsi nagyáruházakban beszerezhető.

A csomagolási hulladékok szelektív gyűjtése

• Családiházas övezetben: A papír és a kevert csomagolási hulladék (műanyag, fém, italoskarton) gyűjtésére szolgáló, jelenleg használatban lévő kukákat nem cseréljük, azok a továbbiakban is használhatók. Ürítésük előre meghatározott napokon történik.

• Tömbházas övezetben: A lakók továbbra is a házakhoz közeli szelektív hulladékgyűjtő-szigetre vihetik mind a négy szelektív hulladékfajtát (papír, műanyag, fém, üveg).

Lakossági hulladékudvar

A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ bejáratánál található hulladékudvarban biztosítunk lehetőséget a szelektíven gyűjthető hulladékok leadására Budaörs lakossága számára.

Nagyobb mennyiségű hulladékok leadása saját beszállítással

2022. január 1-től Budaörs lakosai számára lehetőség nyílik arra, hogy igény esetén nagyobb mennyiségű hulladékot egyszerre adjanak le a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban.

Lomtalanítás 2022

A lomtalanítás minden lakossági ügyfelünk számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás. A lomhulladék elszállítására előzetes időpontegyeztetést követően van lehetőség. Lomtalanítási igényüket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken jelezhetik.

• A kisebb, nem a város lakótelepi övezetében található társasházak esetében: Társaságunk a társasház közös képviselőjével egyeztetett időpontban végzi el a begyűjtést az összes lakó esetében.

• Lakótelepi gyűjtőakció:

Társaságunk a lakótelepen közterületi gyűjtőakció keretében évente egy alkalommal gondoskodik a lomtalanítás megszervezéséről, illetve lebonyolításáról és legalább 30 nappal az évenkénti lomtalanítás időpontja előtt, az Önkormányzat egyidejű tájékoztatása mellett értesíti a közös képviselőket.

Az első tartályürítés napja, amelyet Társaságunk végez településükön:

2022. január 3.

Kérjük, hogy tartályaikat, illetve többlethulladékos zsákjaikat – az Önkormányzat rendeletével összhangban – az eddig megszokott ürítési napokat megelőző estétől másnap reggel 5 óráig,

lakótelepi övezetekben reggel 6 óráig szíveskedjenek az ürítéshez kikészíteni a fenti időponttól kezdődően!

Ügyfélszolgálat

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenységet a BTG Nonprofit Kft.-vel való együttműködés keretében látjuk el, az alábbi elérhetőségeken.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

NYITVATARTÁS:

BTG Nonprofit Kft. Központi Iroda

Hétfő: 7:30-15:30

Cím: 2040 Budaörs, Dózsa György utca 21.

Szerda: 7:00-19:00

Tel.: 06 80 353 353

Péntek: 7:30-12:30

A sikeres együttműködés reményében, tisztelettel:

BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt.

FKF Hulladékgazdálkodási Divízió

 

Megosztás