Új lendülettel indult a budaörsi kertbarátok egyesülete

2024-02-02 | Budaörs
Habár a régi tagok megfiatalodni nem tudnak, mégis fiatalos lendülettel kezdődött az év a 19 éves közösség életében. Már a taglétszám növekedése is jelezte, hogy valami változás van a levegőben. Eddig húsz körüli létszámmal zajlott ez a szokásos hónap végi, szerdai összejövetel, ám most negyven körüli tag jött össze! Sok volt az új arc is, köztük fiatalok.

Most tartották a régi elnök, Baráthné Bátai Beatrix búcsúztatóját, és egyben kinevezését Tiszteletbeli Elnöknek, és az új elnök Simon László, valamint az új titkár Kucsera Ilona beiktatását. Az elnökhelyettes továbbra is Nagy Sándor Lászlóné lett.

Sok új feladatot vállalnak, tevékenykedést, kirándulást szerveznek az idén a kertbarátok. Továbbra is várják a kertészkedés iránt érdeklődő új tagokat. Szeretnék felkelteni a figyelmet a budaörsi kertek termővé tétele, a város környezetvédelme, épített és természeti értékei iránt. Továbbá tervezik az iskolákat, óvodákat is bevonni.

Ennek érdekében figyelemfelkeltő előadásokat terveznek. Első vállalásuk, hogy a Minalunk.hu internetes újságban kertészeti rovatot indítanak. Ebben most először felrakják az éves munkatervet, majd havonta tájékoztatnak a kerti munkákról, rendezvényekről, az egyesület tevékenységéről.

Szeretnék, ha az egyesület tagjai továbbra is olyan lelkesedéssel, tenniakarással állnának a munkatervben kitűzött célok mellé, mint eddig, és jól éreznék magukat a rendezvényeken.

Fotó: S.L.

kertbarátok

Megosztás