Újra Goldtimer Családi Nap a Budaörsi Repülőtéren!

2023-04-26 | Budaörs
2023. május 13-án 10 órától ismét megrendezik a hagyományos családi napot az alapítvány lelkes tagjai. Regisztráció nélkül biztosítják a levegőbe emelkedést a muzeális értékű repülőgépekkel. A Li-2 mellett a Po-2, Gerle, Kánya és a Cimbora is várja a repülni vágyókat.

Repülési lehetőségek díjai:
Li-2: 15′ perc 15 000.- Ft / 1 fő -alapítványi támogatásként fizetve
Po-2: 10′ perc 25 000.- Ft / 1 fő -alapítványi támogatásként fizetve
Gerle: 10′ perc 25 000.- Ft / 1 fő -alapítványi támogatásként fizetve
Kánya: 10′ perc 20 000.- Ft / 1 fő -alapítványi támogatásként fizetve
Cimbora: 10 000.- Ft/csőrlés / 1 fő -alapítványi támogatásként fizetve

Fizetési mód: helyszínen, készpénzben
( Elnézésüket kérjük, de bankkártyát nem áll módunkban elfogadni. )
A családi napon előzetes jelentkezésre, regisztrációra nincs mód.

PROGRAM

09 és 10 óra között: oldtimer járművek érkezése
10 és 17 óra között: repülési lehetőség a Li-2, Po-2, Gerle, Kánya és Cimbora repülőgépekkel

A rendezvényre a belépés díjtalan!
(A Budaörsi Repülőtér házirendjében foglaltak maradéktalan betartása azonban szükséges. http://www.budaorsirepuloter.hu/repuloteri-hazirend/)

Általános tájékoztató a rendezvényről

Hogyan juthatok el a budaörsi repülőtérre autóval?
Budapest irányából az Egér úton haladva, a Kőérberki út lámpás kereszteződésénél balra kanyarodjanak. Itt tábla is jelzi a Budaörsi Repülőteret. A Kőérberki úton tovább, az emelkedő tetején, a repülőtér sarkában, jobb oldalon található az ingyenes parkoló. Ebből a parkolóból a repülőtér körépülete elé lehet sétálni.
Akik Budaörs ( Tesco, Kika ) irányából érkeznek, a Mol körforgalmat egyenesen elhagyva tovább kell menniük a repülőtér mögött vezető úton, balra kanyarodó utat követve rá kell térniük a Kőérberki útra. A kanyartól kb. 200 m-re, bal kéz felé esik majd a kialakított parkoló, ahonnan be lehet sétálni a körépület elé.

Hogyan juthatok a rendezvényre BKK-val?
Aki a közösségi közlekedést választja, az a legegyszerűbben a Kelenföld vasútállomásról induló (4-es Metró végállomása) 187-es vagy 87-es jelű autóbusszal utazhat a budaörsi repülőtérre, ahol a „Budaörsi repülőtér” megállónál kell leszállni. Budatétény Campona irányából a 287 jelű autóbusszal is elérhető a repülőtér, itt a „Repülőgépes Szolgálat” megállónál kell leszállni. Budaörsről a 287A jelű autóbusszal kell a „Repülőgépes Szolgálat” megállóig utazni, vagy a helyi ingyenes 288-as buszjárattal szintén a „Repülőgépes Szolgálat” megállóig.

Hogyan repülhetek a nyílt napon a Li-2-essel, a Po-2-essel, a Kányával , Gerlével vagy a Cimborával?
A repülésekre nem kell előzetesen regisztrálni, érkezési sorrendben lehet jelentkezni az alapítványi támogatójegy megvásárlását követően. A 2 év alatti gyermekek is felülhetnek a Li-2-es gépre (díjmentesen), de a biztonsági előírásoknak megfelelően, csak a szülő ölében utazhatnak.
A Po-2-es gépben csak 14-éves kortól lehet utazni.

Korábban ajándékba kapott támogató jegyek felhasználhatók-e?
Csak a Li-2 repülőgépen a 15′ perces támogató jegy használható fel, melynek aktuális az érvényességi ideje.

Milyen feltételekkel repülhetek a Gerlével?
A Gerle kabinja kisebb a Po-2 repülőgép utas fedélzeténél, kérjük ezt vegyék figyelembe a jelentkezéskor.

Mikortól lehet bemenni a repülőtérre?
A nyílt napra 10-órától várjuk az érdeklődőket, de a korábban érkezők is bejuthatnak a repülőtér területére.

Van-e belépőjegy?
A nyílt napon való részvétel INGYENES, csak a támogató jegyekért kell fizetni, melynek az árait korábban közöltük.

Lesz légibemutató is?
Külön repülőbemutató nem lesz, de a reptéren szokásos üzemnap van, tehát több légi járművet is láthatnak a vendégek fel- és leszállni.

Kutyát lehet hozni a repülőtérre?
A repülőtér területére kutyát behozni szabad, de a tisztaságról, és a biztonságról (póráz) a gazdiknak fokozottan ügyelniük kell. Valamint be kell tartani a Budaörsi Repülőtér házirendjének ide vonatkozó szabályait. http://www.budaorsirepuloter.hu/repuloteri-hazirend/

Milyen árusok lesznek a repülőtéren?
A nyílt napon kereskedelmi tevékenység nem folytatható, tehát árusok részvétele nem megengedett. A látogatók részére szemétgyűjtő konténerek, illetve mobil wc-k kihelyezése megoldott.

Külön figyelmeztetnénk azon autóval érkező vendégeket, akik nem a kijelölt helyen parkolnak le, továbbá a motorral, kerékpárral, gyalog kilátogató vendégeket, hogy a repülőtér futópályáin, gurulóútjain, és üzemi területein áthaladni, a kordon mögé menni és ott tartózkodni SZIGORÚAN TILOS!!!!!!!

(SzK)

És egy régi emlék

Amikor özvegy Horthy Istvánné gróf Edelsheim-Gyulai Ilona grófnő újra felszállt a Cimborával a budaörsi repülőtérről 2011. szept.14-én. Ezt a Goldtimer által felújított gépet annak idején ő is vezette:

Megosztás