Út a nagyvilág felé

2022-06-17 | Budaörs
A napokban érkezett a hír, hogy a Telvice Kft-vel együttműködésben a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány laptopokat ajándékozott a budaörsi és törökbálinti érdekeltségű, fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok három lakásotthonának. Ezek segítségével javulhat az ott lakó, hátrányos helyzetben élő gyerekek digitális esélyegyenlősége.

Tavaly decemberben volt az első alkalom, amikor a Telvice Kft. vezetői személyesen találkoztak a gyerekekkel és a szívükbe zárták mindkét budaörsi lakásotthon lakóit. Akkor a cég. vezetői személyesen adták át az otthon vezetőinek a felajánlott egy millió forintot és egyéb karácsonyi ajándékaikat az ott élő gyerekeknek. Már ott helyben fontolgatták, hogy szeretnék őket hosszabb távon is támogatni. Ezt egy kurta fél év alatt sikerült megvalósítaniuk. Összefogtak a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvánnyal és a Nemzeti Agrárkamarával, és így, egymással közösen, sikerült egy újabb projektet létrehozni. Az eredmény: a minap tizenkét notebook-ot sikerült ajándékozniuk a három fent említett intézménynek.

Ez a jelenlegi adományozás kifejezetten a digitális esélyegyenlőség jegyében valósult meg. Sikerült elérniük azt, hogy az otthon lakói közül minél többen tudjanak hozzáférni hasznos digitális tartalmakhoz. Az is nagy öröm a gyerekeknek, hogy már most, a vakáció kezdetétől használhatják a laptopokat. A készülékek alkalmasak lesznek az iskolai időszakban is, hiszen, mint tudjuk, a mai diákoknak már egyre több feladatot az online- térben kell megoldaniuk. Remélhető, hogy szeptembertől ez már sokkal zökkenőmentesebben fog megtörténni. A laptopok könnyebben mozdíthatók, mint az asztali gépek, ezért a gyerekek egymás között is rugalmasabban tudják majd használni őket.

Mind a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány, mind a Telvice Kft. informatikával kapcsolatos területen tevékenykedik. Számunkra is szívbéli megelégedést okozott, hogy ezekkel a hatékony oktatási eszközökkel a gyerekek közvetlen környezetében sikerülhet fejleszteni digitalizációs készségeiket. A biztonságos internethasználat feltételeit a gyermekotthon szakértő informatikusa biztosítja majd a leendő felhasználóknak.

A Budaörsön és Törökbálinton működő Gyermekotthon három lakásotthonában összesen harminchat állami gondozásban lévő gyermek nevelkedik, akik számára hatalmas előrelépést jelenthet, hogy újabb kapuk nyílnak meg számukra a nagyvilág felé.

R. V.

(A kép illusztráció)

Megosztás