VÁLASZTÁSI SIKER: MEGINT MANDÁTUMOT SZERZETT A NÉMET NEMZETISÉGI KÖZÖSSÉG

2022-04-05 | Budaörs
Másodszor is sikerült: az április 3-i országgyűlési választásokon ismét képviselői mandátumot szerzett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) listája, Ritter Imre teljes jogú képviselő személyében így a következő négy évben is erős érdekképviseletet kap a hazai német közösség.
 

 

A kedvezményes mandátumhoz ezúttal 21.462 szavazatra volt szükség, ezt a küszöböt a német lista 98,97%-os feldolgozottságnál 24.022 vokssal magabiztosan átlépte. A német nemzetiségi névjegyzékbe regisztráltak rendkívül magas arányban, 75%-ban járultak az urnákhoz.

 

Az idei volt a harmadik országgyűlési választás, amikor a 13 hazai nemzetiségi közösség tagjainak lehetőségük nyílt arra, hogy a parlamenti részvételüket biztosítsák. Ennek két formája lehetséges: az egyik, hogy kedvezményes mandátum révén szavazati joggal rendelkező képviselőt juttatnak a parlamentbe, a másik, hogy önálló képviseleti jogosultsággal nem rendelkező nemzetiségi szószóló dolgozik az érdekeikért a magyar országgyűlésben. Teljes jogú képviselőt eddig csak a német nemzetiségnek sikerült választania, mégpedig 2018-ban és 2022-ben.

 

– Rendkívül örülök a parlamenti képviselői mandátum ismételt elnyerésének. Ez azt jelenti, hogy a legjobb feltételek mellett, a leghatékonyabban dolgozhatok majd a következő ciklusban is a magyarországi németségért – hangsúlyozta Ritter Imre.

 

– Alapvető fontosságú számunkra, hogy ismét sikerült mandátumot szereznünk. Egyrészt örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a népcsoportunk ezúttal is képes volt összefogni, másrészt tudjuk, hogy a parlamenti képviselet nagy felelősséggel is jár, amelynek meg kell felelnünk. Az elkövetkező évek kulcsszavai a kommunikáció, az átláthatóság és az együttműködés lesznek – emelte ki Englenderné Hock Ibolya, az MNOÖ elnöke.

A német nemzetiségi listát állító Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a listavezető, Ritter Imre ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik szavazatukkal a német nemzetiségi listát támogatták

(Parlamentswahlen)

Megosztás