Városunk díszpolgára: Nagy György

2020-09-28 | Budaörs
Nagy György, Budaörs néhai alpolgármestere 1994-től 2006-ig volt a Városháza második embere.

 

  1. április 6-án született Besztercén. Édesapja katona volt, így számos költözést követően Szolnokon telepedtek le, iskoláit is itt végezte.1967-ben gépészmérnöki oklevelet szerzett az Agrártudományi Egyetemen.1976-79 között Algériában élt családjával, ahol mezőgazdasági gépészmérnökként, felesége pedig belgyógyászként dolgozott.

Hazatérése után Budaörsön telepedett le, és előbb az Üvegipari Művek Vezérigazgatóságán, majd a Fővárosi Szállítási Vállalat fejlesztési és fenntartási osztályvezetője lett. Munkája során rendszeresen részt vett szakmai továbbképzéseken, felsőfokú beruházói oklevelet is szerzett.1994-ben az MSZP színeiben Budaörs alpolgármesterévé választották és ezt a funkciót 2006-ig töltötte be. A rendszerváltás utáni demokrácia jelentős hatással volt rá és ez meg is mutatkozott alpolgármesteri munkája során.

Szabadidejét utazással, olvasással töltötte, a múzeumok fáradhatatlan látogatója, a kultúra jelentőségének és fontosságnak hirdetője volt. Munkáját mindennél fontosabbnak tartotta. Minden munkahelyén kereste és meg is találta a feladatok szépségét.

Büszke volt a város kiemelkedő fejlődésére, amelynek ő maga is aktív részese volt. Élete egyik legszebb időszakát élte meg a Városházai falai között. 2012 március 14-én, életének 69. évében érte a halál.

Munkáját 2012-ben Budaörs Város Önkormányzata posztumusz díszpolgári címmel is elismerte. A díjat özvegye, Dr. Kolláth Júlia vette át.

s.k.

Megosztás