Veszélyes hulladékok átvétele november 9-én

2019-11-05 | Közélet
Budaörs Város Önkormányzata a BTG Nonprofit Kft. közreműködésével lakossági veszélyes- és e-hulladék gyűjtést szervez az Ifjúság utcai parkolóban 8.00-16.00 óra között.

A törvényben is rögzített szabályozást figyelembe véve veszélyesnek minősülnek olyan anyagokat tartalmazó hulladékok, amelyek a talajba, a felszíni, a felszín alatti vizekbe vagy a levegőbe jutva, az egészségre és a környezetre kockázatot jelentenek.
Az ilyen jellegű hulladék speciális és körültekintő elbánást igényel.
A veszélyes hulladékgyűjtés keretében használt gumiabroncsot is átvesznek, max. 4 darabot leadóként.

Az ún. „e-hulladékok” az elektronikai és számítástechnikai eszközökből származnak, melyek már – meghibásodásuk, avulásuk miatt – értéktelenné váltak, de a bennük lévő anyagok környezet- kockázatos hulladéknak tekinthetőek, pl. tévék, számítógépek, kábelek, stb.
A veszélyes és e-hulladék átvételének helyszíne és időpontja:

2019. november 9. (szombat), 8:00-16:00 óra között – Ifjúság utca (parkoló)

A nagyobb súlyú elektronikai készülékeket (hűtőszekrény, mosó- és mosogatógép, képcsöves TV, stb), november 9-én, házhoz menő rendszerben is leadhatja.

Amennyiben azt választja, hogy munkatársaink az otthonából szállítsák el a hulladékká vált elektromos berendezését, kérjük, jelezze 2019. november 7-ig az alábbi elérhetőségek bármelyikén: ugyfelszolgalat@btg.hu e-mail címen, hétköznap 8:00 és 15:00 óra között a 06 30 937 8299 mobil telefonszámon vagy ügyfélszolgálati időben személyesen, társaságunk ügyfélszolgálatán!
(Forrás: btg.hu)

Megosztás