XXII. „VIRÁGOK VETÉLKEDÉSE” Budaörsön

2024-04-11 | Budaörs
Tiszteletreméltó rendezvény a Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozója Domokos Pál Péter Emlékére 2024. április 30-án, kedden 14 órától. A jelentkezési határidő: 2024. április 19. péntek.

Budaörsön huszonkettedik alkalommal rendezik meg a találkozót. Helyszín a Jókai Mór Művelődési Ház. A Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános-, középiskolás és főiskolás korú növendékei kapnak versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

A jelentkezési határidő: 2024. április 19. péntek, a www.gyepuk.hu honlapon található jelentkezési ív kitöltésével.
Nevezni csak népdalokkal vagy népi gyermekdalokkal, lehet. Főleg régi stílusú magyar népdalok, vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várjuk önálló előadásban és népviseletben.
Értékelési szempontok: tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

Nevezési lapként egy félbehajtott A/4-es méretű lapot kérünk leadni, melynek külsejét az énekes a témának megfelelően színezi ki, feltűnteti rajta nevét, iskoláját, vagy életkorát. Belül a választott dalokat, 1.-2. osztályosok legkevesebb hármat, 3-4-esek legkevesebb négyet, nagyobbaknál legkevesebb ötöt kérünk felsorolni a forrás feltűntetésével. A nevezési lapról egy szabadon választott éneket, majd a zsűri által kiválasztott egy, vagy két dalt kell elénekelni. Domokos Pál Péter tiszteletére a felsorolt dalok közül legalább egy (de minél több) a következő tájegységek egyikéről szerepeljen: Bukovina, Felcsík, Gyimes, Moldva. Ahol még élnek a helyi énekes hagyományok, az onnan érkezők azokból válasszanak énekeket.

Az értékelő bizottság az általa kiemelteket meghívja az esti gálaműsorba, valamint
a legsikerültebb nevezési lapokat, a felsorolt dalok számát és a népviseletet külön jutalmazza. Az éneklés után, amíg az értékelő bizottság felkészül a korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltjük az időt.

Érkezés, regisztráció április 30-án kedden 13 órától – 14 óráig a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Házban, (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.) Megnyitó és köszöntő ének 14.10-ig. A dalok bemutatása 14.10-től 16.00-ig tart két helyszínen egy időben (színház terem, Galéria terem). Értékelési szünet kínálással, táncházzal 16.45-ig. Értékelés 16.45-től.

A jelentkezők létszámától függően a műsorban fél órás eltolódás lehetséges.
A műsoridő keretei miatt a négy korcsoportból (1-4 oszt, 5-8 oszt. Középiskolás, főiskolás korosztály) korosztályonként 40 fő jelentkezését tudjuk fogadni a beérkezés sorrendjében, ezért kérjük, ne hagyják az utolsó napokra.

A jelentkezési határidő 2024. április 19. péntek, a www.gyepuk.hu honlapon található jelentkezési ív kitöltésével.

Minden érdeklődőt, kísérőt és hozzátartozót szeretettel várunk. Gondos felkészülést és sikeres bemutatkozást kíván a találkozó szervező közössége:
A Budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes, valamint a Budaörsi Pacsirták Népdalénekes
csoportja, vezetője Kovács Kata Krisztina és Tündik Tamás együttesvezető
Helyszín: Jókai Mór Művelődési Ház 2040 Budaörs, Szabadság u. 26.

Információk: Tündik Tamás: +36 30 698-6018, a rendezvény szervezője, a
Gyepűk Népe Alapítvány, e-mail: tundik.tamas@gmail.com

(SzK)

Megosztás