Záróra után a Budakeszi Vadasparkban!

2021-06-24 | Budaörs
Indul a rendhagyó látogatás, az Alkonyati szakvezetés. Izgalmas programmal várja a látogatókat a Budakeszi Vadaspark. Június utolsó péntekén és júliusban péntek esténként, záróra után Alkonyati szakvezetést hirdet a kalandvágyó érdeklődőknek.

A túra során a kicsik és a nagyok testközelből ismerkedhetnek meg az alkonyati erdő vadjainak titokzatos életével.

A Budakeszi Vadaspark és a Kalandpark mintegy két hónapja nyitotta meg újra a kapuit a látogatók nagy örömére, mostanra a teljes vadasparki élményt meg lehet tapasztalni. A Simogatóban dámszarvasok és muflonok várják a látogatói gondoskodást, valamint elindultak a látványetetések, és a tréningek is.

Záróra után a Vadasparkban

A több hónapos zárva tartás után a Budakeszi Vadaspark rendhagyó programmal készül a nyárra. Alkonyati szakvezetés címmel indítanak új programsorozatot a kíváncsi és kalandszerető látogatóknak. Júliusban péntek esténként a résztvevők szakvezető segítségével ismerhetik meg a Vadaspark állatainak zárás utáni, eseménydús életét.

A természetben minden évszak és napszak tartogat valami különlegeset. A nyári hónapokban sincs ez másképp. Amikor a nap lassan eltűnik a Budai-hegyek mögött, az idő pedig egyre hűvösebb lesz, az erdő is életre kel. Alkonyatkor előbújnak az éjszakai életmódot folytató, illetve a napközben az erdő mélyén hűsölő vagy csendesen szunyókáló négylábúak és a madarak is. Az alkonyati túra résztvevői a szürkület titokzatos pillanatait fedezhetik fel a vaddisznó, a dámszarvas, a medve és további a Kárpát-medencében őshonos nagyvadak társaságában.

Szent Iván-éji különkiadás

A program első eseménye június 25-én, 18 órakor indul, Szent Iván éj alkalmából. A kíváncsi kalandorok, a nagyvadak életmódja mellett megismerkedhetnek a fénnyel kapcsolatos népi és pogány szokásokkal, a nyári napforduló érdekességeivel, valamint a tűzugrás hagyományaival. A túra végén pedig a Parasztudvarban közös szamár- és lóetetés vár rájuk.

Alkonyati túrák júliusban

A nyitóeseményt követően, júliusban minden péntek este várják az érdeklődőket az alkonyati túrákra. A program körülbelül 20 óráig tart, a maximális létszám 50 fő, amelyre előregisztrációval lehet jelentkezni a Vadaspark honlapján, vagy Facebook-oldalán.

Júliusi időpontok:

2021.07.02. 18:00

2021.07.09. 18:00

2021.07.16. 18:00

2021.07.23. 18:00

2021.07.30. 18:00

További információ:

sajto@bkvp.hu

Megosztás