Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az Ország Gerinctornája – rendezvény az egész családnak

2019.05.18. @ 09:00 - 17:00

Szombaton a MOL Aréna Sóstón rendezik meg Az Ország Gerinctornája egész napos programot: az érdeklõdõk mindent megtudhatnak a derékfájás okáról, és több kezelési, terápiás lehetõséget is megismerhetnek. A rendezvényen kínálnak programokat idõsebbeknek, fiataloknak és gyerekeknek is. A szakmai elõadások után speciális gerinctornán, illetve gerinc- és ízületvédelmi szempontok szerint felépített edzéseken vehetünk részt, valamint 20 terapeuta biztosít személyes konzultációt a helyszínen. Az országos roadshow házigazdája Gundel Takács Gábor lesz.

A szervezõ egyesület elnökségi tagja, Gazdagh Melinda köszönetet mondott a városnak a roadshow támogatásáért. A rendezvényen 20 perces, gyakorlatcentrikus elõadásokat hallgathatnak meg az érdeklõdõk a gerincvédelemrõl, a leghatékonyabb gerinckezelési módszerekrõl. Az elõadások után speciális, magyar gyógytornász által kidolgozott gerinctornán vehetünk részt, amit a módszer kifejlesztõje, Almásy Csilla gyógytornász, fizioterapeuta tart. „Gerincvédelemmel a fitnessben”: a gyógytornák mellett különbözõ gerinc- és izületvédelmi szempontok szerint felépített edzéseken lehet megtanulni a helyes mozgásformákat.

Az esemény ideje alatt kapuzárásig ingyenesen igénybevehetõ állapotfelmérések, kezelések, konzultációk biztosítanak személyre szabott információkat és segítséget, több mint 20 terapeuta és az Egészségfejlesztési Iroda közremûködésével. A délutáni interaktív workshopon pedagógusok, gyógytestnevelõk, gyógytornászok, testnevelõ tanárok, érdeklõdõ szülõk osztják meg az iskolai gerincvédelemmel kapcsolatos tapasztalataikat a gerincbarát testnevelés órákról és a felnõttkori gerincbetegségek megelõzésére alkalmas gyerekfoglalkozásokról. A rendezvény mûsorvezetõje Gundel Takács Gábor lesz.

Az esemény sportegészségügyi szakmai támogatója az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház), a fõvédnöke Székesfehérvár Megyei Jogú Város. A részletes programról, valamint az ezer forintos regisztrációs jegy megvásárlásáról a http://www.orszaggerinctornaja.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.05.18.
Időpont:
09:00 - 17:00
Esemény kategória: