Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Civil véradó nap

2019.04.10. @ 12:00 - 17:00

Véradást szervez április 10-én az Országos Vérellátó Szolgálat és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum Székesfehérváron. Berdó-Kovács Erika szakmai munkatárs és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok ismertették a programot, és hívják fel a civil szervezetek képviselõinek, munkatársainak a figyelmét a fontos ügyre.

Civil véradó napokat szervez országszerte a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Fõosztálya, amelyek koordinálását a megyei civil információs centrumokra bízta. Székesfehérváron április 10-én, 12 órától várja a civil szervezetek képviselõit, munkatársait a Fejér Megyei Civil Információs Centrum a Fehérvári Civil Központban.

A Centrum mindig is támogatta a szektorok közötti együttmûködések létrejöttét, jó példa erre a mai nap is, amikor az önkormányzati szféra képviselõi a civilekkel együtt hívja fel egy ilyen fontos ügyre a figyelmet – mondta el Berdó-Kovács Erika szakmai munkatárs. „A véradó nap célja, hogy országosan egy olyan ügy mögé álljanak a civil szervezetek, amivel a helyi közösségeket és egyéneket tudnak segíteni.” – tette hozzá.

„Az egészség nemcsak egészségügyi, hanem társadalmi kérdés.” – fogalmazta meg a felhívás egyik legfontosabb üzenetét Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. A civil szervezetekkel már több platformon együttmûködött az önkormányzat; a program hozzájuk fordul, hogy a semmi mással nem pótolható véradáson vegyenek részt.

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnõtt. Vért azok adhatnak, akik 60 éves koruk elõtt vettek részt elsõ véradásukon. Egyetlen véradó három betegen tud segíteni, éppen ezért szólít meg a program minden helyi civil szervezetet, hogy képviselõik, tagjaik, pártolóik jöjjenek el, vegyenek részt az eseményen.

A Fejér Megyei Civil Információs Centrum fõ célkitûzése a helyi civil szervezetek segítése, összefogása a helyi közösségfejlesztés érdekében. Teszi mindezt szervezeti mûködésük mentorálásával, miközben alapítványok, egyesületek, szociális szövetkezetek létrejöttében segédkezik. Mindemellett pályázati tájékoztató fórumokat és képzéseket tart a nonprofit szervezeteknek.

OKK Fehérvár

Details

Date:
2019.04.10.
Time:
12:00 - 17:00
Event Category: