Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csángómagyar hagyományõrzõ est Nyisztor Ilonával és tanítványaival

2019.07.17. @ 18:00 - 19:00

Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományõrzõ gyerekek és asszonyok július 17-én 18.00 órakor lépnek fel a Hiemer-házban, ezt megelõzõen csángó misén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

Ismét megörvendezteti a székesfehérvári közönséget tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert mûvész és tanítványai hagyományõrzõ asszonyokkal együtt érkeznek a több mint 800 kilométere fekvõ, moldvai Pusztinából.

A csángómagyar vendégek 2019. július 17-én, szerdán 18.00 órától adnak zenés-táncos, tréfás-mesélõs estet a Hiemer-ház Báltermében. Ezt megelõzõen részt vesznek a csángómagyar misén, melyet 17.00 órától a Ciszterci templomban Brückner Ákos Elõd atya celebrál.

A belépés ismét ingyenes lesz, ám mind a misén, mind pedig a hagyományõrzõ esten köszönettel fogadják a támogatásokat. Az összegyûlt adományt – mint minden évben, így idén is – a Pusztinában mûködõ Magyar Ház mûködtetésére, a moldvai csángómagyar kultúra megõrzésére, a gyerekek oktatására fordítják.

A programokra sok szeretettel várnak minden érdeklõdõt!

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.07.17.
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória: