Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Emlékhelyek Napja és a Magyar Honvédség születésének 170. évfordulója Pákozdon

2019.05.11. @ 09:50 - 15:00

A Magyar Honvédség születésének és dicsõ küzdelmeinek 170. évfordulója alkalmából ünnepélyes megemlékezésre, rendhagyó történelem- és testnevelésórára kerül sor május 11-én, szombaton Pákozdon. Az „Iskolák csatájában” öt intézmény kétszáz diákja méri össze tudását és ügyességét.

Tartalmas, teljes napot átfogó programot szervez a Honvédelmi Sportszövetség május 11-én, szombaton a Katonai Emlékparkban. Az Emlékhelyek Napja és a Magyar Honvédség születésének és dicsõ harcainak 170. évfordulójához kapcsolódóan a régió közel kétszáz diákja és közel ötven pedagógusa találkozik Pákozdon.

A rendezvényt dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke 9.55 órakor nyitja meg. A mintaprogramban résztvevõ pedagógusok részére dr. Simicskó István, dr. Görög István, a KEMPP ügyvezetõje és Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója ad tájékoztatást a történelem és testnevelés tantárgyak oktatásának szerepérõl, lehetõségeirõl a hazafias és honvédelmi nevelésben. A nap során lesznek módszertani bemutatók és múzeumpedagógiai foglalkozások, amelyek során bepillantást nyerhetnek a Honvédség születésének idõszakába és az 1848/49-es küzdelmek hadmûvészetébe is.

A diákok által leginkább várt esemény az „Iskolák csatája”, ahol öt intézmény negyven-negyven tanulója mérheti össze tudását a legnemesebb küzdelmekben. Az eredményhirdetésre 14.50 órakor kerül sor.

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.05.11.
Időpont:
09:50 - 15:00