Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fehérvári Halünnep 2019 – Beharangozó, programok

2019.04.06. @ 08:45 - 19:30

Rotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, fõzõversenyt és szórakoztató családi programokat kínál a VII. Fehérvári Halünnep április 6-án, szombaton a Palotavárosi tavaknál.

A fõzõverseny iránt idén is nagy az érdeklõdés – eddig több mint 60 csapat jelentkezett nemcsak a városból és a környékrõl, hanem Tolna és Bács-Kiskun megyébõl, valamint határon túlról is. A nevezéseket április 4-ig még várják, két kategóriában: halászlé és egyéb halételek. Megkötés nincs, a csapatok bármilyen hagyományos fogást vagy ínyencséget készíthetnek. A versenyzõk számára 4 kg halat, tûzifát, tûztálcát, fõzõhelyet és a Halünnep logójával ellátott kötényt, valamint egy üveg bort biztosítanak a szervezõk. Fontos, hogy fõzni csak fával lehet, a területre tilos gázpalackot behozni. Az elkészült ételeket a zsûri – Pamminger Ede, a Királyi város ízmestere, a zsûri elnöke, Grenyovszky Károly nagyköveti séf, dr. Almási Ferenc tiszti fõorvos, Boda János gasztronómus és Barczi Péter, a The Selection Bistro Budapest séfje – folyamatosan értékeli, a legjobbakat értékes ajándékokkal díjazza. A versenykiírások a www.fehervariprogram.hu honlapon olvashatók, nevezni a HOFESZ irodájában (Székesfehérvár, Pilinszky tér 1–2.) lehet.

A rendezvényt dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg 9.20 órakor a Székesfehérvár Helyõrségi Zenekar közremûködésével, a szórakoztató programok pedig már ezt megelõzõen elkezdõdnek: 8.50-tõl a nap folyamán több alkalommal is a Dynamite Dudes zenél a fõzõk között. A legkisebbeket 11 órától a Handabanda zenekar gyermekkoncertje szórakoztatja, majd 12.45-tõl a Dog Plusz Egyesület kutyás bemutatója lesz a színpad elõtt, fél háromkor pedig – a horgászverseny eredményhirdetése után – a Tintaló Társulás Horgászni tilos! címû bábjátékának lehet részese a közönség. Négykor a nap sztárfellépõje, Nagy Feró veszi birtokba a színpadot, a programok a Big Time fél ötkor kezdõdõ koncertjével zárulnak. A nap során a gyerekeket a Fanyûvõ játékpark és lovagoltatás várja, a felnõttek a kirakodóvásár portékái mellett oldtimereket is megcsodálhatnak – sorolta a színes, kulturális eseményeket Bakurecz Ildikó, a Fehérvári Programszervezõ Kft. munkatársa.

Pamminger Ede, a Királyi Város ízmestere a mai sajtótájékoztatón elmondta, prémium kategóriás termékekbõl, 400 kiló szálkamentes akasztói halból, szegedi paprikával és bajai tésztával készül a város halászleve. A prémium kategóriás fõszakács csapat által készített mintegy 1200 adag ételbõl bárki vásárolhat magának, akár elvitelre is. Évek óta népszerû látványosság a horvát tûzoltó egyesület parázson készült csíptetett pontya, idén ebbõl ingyenes kóstolót is kínálnak a halételek kedvelõinek – ez várhatóan éppen délben készül el.

A szervezõk minden érdeklõdõt szeretettel várnak a VII. Fehérvári Halünnepre, amelynek részletes programja az alábbiakban olvasható.

Színpadi programok

9.20 – 10.15 Ünnepélyes megnyitó a Székesfehérvár Helyõrségi Zenekarral.
A rendezvényt dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg
11.00 – 12.00 A Handabanda zenekar gyermekkoncertje
14.00 – 14.20 A horgászverseny eredményhirdetése
14.30 – 15.30 Horgászni tilos! – a Tintaló Társulás bábjátéka
15.40 – 16.00 A fõzõverseny eredményhirdetése
16.00 – 16.30 Nagy Feró
16.30 – 18.30 Big Time koncert

Kísérõprogramok
Kirakodóvásár, Fanyûvõ játékpark, lovagoltatás, veteránautó-kiállítás
08.50-tõl a nap folyamán több alkalommal a Dynamite Dudes zenél a fõzõk között
12.45 – 13.15 A Dog Plusz Egyesület Kutyás bemutatója
09.20 órától fõzõverseny, folyamatos zsûrizés és kóstolás

OKK Fehérvár

Details

Date:
2019.04.06.
Time:
08:45 - 19:30
Event Category: