Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fehérvári Kolbásztöltõ Fesztivál

2019.02.23. @ 07:00 - 14:00

Hatodik alkalommal rendezi meg február 23-án, szombaton a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület a Fehérvári Kolbásztöltõ Fesztivált.
Szombaton a jó hangulat garantált: a kolbásztöltés mellett változatos zenei programokkal, termelõi és biopiaccal, kézmûves élelmiszerekkel várják a szervezõk az érdeklõdõket a Jancsárkertbe.

„A rendezvényre eddig húsz csapat nevezett, köztük a tavalyi horvát gyõztessel, akik idén még három csapatot csábítanak Fehérvárra, illetve érkeznek szerbek is, hogy megmérettessék kolbásztöltõ tudásukat.” – mondta el Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke, aki hozzátette, a fesztiválon a jó hangulat garantált: 7–14 óráig a heti termelõi és biopiacot is megrendezik a csarnokban, lesz Gasztro utca a csarnok és a sátor között, valamint a sátor elõtt. Egész délelõtt Gabrovits Pál, majd a Marching Jazz Band zenél. A kistermelõk, õstermelõk és a vendéglátósok háztáji élelmiszerekkel, kézmûves ajándékokkal és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevõket és a kilátogatókat. Illusztris kolbásztöltõk is asztalhoz állnak, valamint családok és vállalati kollektívák, akik csapatépítõ tréningnek is tekintik a kolbásztöltést. Idén is több mint 300 kg hús lesz betöltve és ebbõl mintegy 300 méter kolbász tekeredik majd.

A nevezési díj 7000 Ft/csapat, ezért a csapatok 5 kg darált kolbászhúst és 1 kg kenyeret kapnak, az ezen felüli húsmennyiséget mindenki a helyszínen üzemelõ FÖ-MO húsboltból veheti meg. A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fûszerrõl, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközrõl – bél, kolbásztöltõ, keverõedény, kések, vágódeszka, sütõedény –, valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról. A szervezõk biztosítják a munkaasztalt 5-6 fõ kulturált elhelyezéséhez, valamint a sütési lehetõséget. A megtöltött és felcímkézett kolbászokat füstölésre is átadhatják a helyszínen.

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.02.23.
Időpont:
07:00 - 14:00
Esemény kategória: