Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gyertyaszentelõ Boldogasszony napját ünneplik Székesfehérváron

2019.02.02. @ 10:00 - 14:00

Február 2-án ünnepli a katolikus egyház Gyertyaszentelõ Boldogasszony napját és Jézus bemutatását. A Székesfehérvári Egyházmegye szentmisékkel és egyéb közösségi programokkal készül az alkalomra.

Gyertyaszentelõ Boldogasszony napjának ünnepe szombaton 10.00 órakor a Szent Imre-templomban szentmisével kezdõdik, melyet Spányi Antal megyés püspök tart. A megszentelt élet világnapján a fõpásztor együtt imádkozik a meghívott szerzetesekkel, szerzetesnõvérekkel, a Prohászka Imaszövetség tagjaival és a plébániákon mûködõ közösségek, lelkiségi mozgalmak képviselõivel. A résztvevõk közösen adnak hálát a papok és szerzetesek hivatásáért, az ünnep egyben az egész egyház felelõsségére felhívja a figyelmet.

A találkozót ezután a Szent István Hitoktatási és Mûvelõdési Házban folytatják elõadásokkal, közös beszélgetésekkel és agapéval. A záró szentségimádásra 13.00 órakor kerül sor a Ciszterci-templomban.

A Székesfehérvári Egyházmegye tisztelettel és szeretettel invitálja a szerzetesrendek tagjait, az egyházmegye lelkiségi mozgalmait, ifjúsági, felnõtt és családközösségeit, hogy lelki kincseink hatékonyságát megsokszorozza a közös imádság és az egymásra figyelõ összefogás.

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.02.02.
Időpont:
10:00 - 14:00
Esemény kategória: