Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ingyenes városnézõ séta

2019.03.16. @ 14:00 - 15:00

Ismét egy tartalmas sétára invitál mindenkit március 16-án, szombaton a Tourinform Iroda. Az érdeklõdõk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székesfehérvári eseményeinek nyomába erednek, és a különbözõ helyszíneken fedezik fel a városunkban történt eseményeket. A programra minden érdeklõdõt szeretettel várnak!

Hogyan jutott el a város lakossága a forradalmi eszmékig? Milyen volt a város kulturális és társasági élete? Vajon milyen közegbe érkezett a pesti forradalom híre, és milyen fogadtatásra talált a fehérvári lakosság körében? Ezekre a kérdésekre is választ ad a fehérvári Tourinform Iroda másfél órás ingyenes idegenvezetése március 16-án.

A reformkori Székesfehérvár története és a ’48-as márciusi forradalom helyi eseményei kerülhetnek testközelbe a fehérvári Tourinform Iroda forradalmi sétáján. Kiss Erika idegenvezetõ másfél órás kalauzolásában kereshetik fel az érdeklõdõk a forradalmi események helyszíneit, hogy együtt emlékezzenek meg a korszak meghatározó alakjairól.

A belvárosi séta március 16-án, szombaton 14 órakor a Tourinform Irodától (Oskola utca 2–4.) indul. A program során az Oskola utca – Fekete Sas Szálló – Fõ utca – Romkert – Városháza útvonalat járják be a résztvevõk és ismerkednek meg a korabeli város történetével és a reformkor idõszakával.

A részvétel ingyenes, regisztráció azonban szükséges: a 06-22/537-261-es telefonszámon vagy a szekesfehervar@tourinform.hu e-mail címen.

Részletek

Dátum:
2019.03.16.
Időpont:
14:00 - 15:00
Esemény kategória: