Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

IV. Európai Art Mozi Nap a Barátságban

2019.10.13. @ 14:00 - 22:00

Október 13-án, vasárnap Európa ismét mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas által már negyedszer megszervezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára. A IV. Európai Art Mozi Naphoz idén is csatlakozott a székesfehérvári Barátság mozi.

Több mint 4000 art moziterem működik a világban – mintegy 100 millió látogatónak ezek a mozik játszanak fontos szerepet a kulturális sokszínűség terjesztésében. A művészmozik lehetőséget teremtenek arra is, hogy felfedezzék és támogassák a fiatal tehetségeket Európában és azon túl. A nemzeti artmozi-csoportosulások hálózatából alakult CICAE, az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége 1955-ös alapítása óta jár közben a mozik és fesztiválok kulturális sokszínűsége és a különböző országokból származó fontos filmek forgalmazásának előmozdítása ügyében.

A CICAE és az Europa Cinemas által szervezett nemzetközi eseményhez idén Európa-szerte több mint 700 mozi csatlakozott, köztük az Art-Mozi Egyesület szinte teljes tagsága, 27 magyarországi művészmozi is. Ezen a napon a résztvevő mozik változatos programokkal, többek között fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget – a fehérvári mozi az Art-Mozi Egyesület által kiválasztott filmek közül hármat tűz műsorára.

Az eseményhez kapcsolódva másnap, október 14-én délelőtt a mozi középiskolásoknak szervez vetítéseket a FOMO – Megosztod és uralkodsz című magyar filmből, amely olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

A filmekről bővebben a www.baratsagmozi.hu honlapon lehet olvasni, jegyek a jegypénztárban és a mozi honlapján is válthatók.

További információk az eseményről:

http://artmoziegyesulet.hu
https://artcinemaday.org/hu

Az országos vetítéssorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Art-Mozi Egyesület társszervezésében valósul meg. Az art mozik működését az EMMI támogatja.

 

IV. Európai Art Mozi Nap
2019. október 13., vasárnap, Barátság mozi

14.00 Mű szerző nélkül • feliratos német-olasz történelmi dráma, thriller, 169 perc, 2018
Rendező: Florian Henckel von Donnersmarck
Díjak: Oscar-jelölés: Legjobb idegennyelvű film, Legjobb operatőr
Magyarországi bemutató: október 10. (Cirko Film)

17.00 The Specials / Hors Norme • feliratos francia filmdráma, 114 perc, 2019
Rendező: Olivier Nakache, Éric Toledano
Magyarországi bemutató: december 26. (ADS Service)

19.30 A legfehérebb nap • feliratos izlandi-dán dráma, 109 perc, 2019
Rendező: Hlynur Palmason
Díjak: Cannes-i Filmfesztivál, Rising Star Award
Magyarországi bemutató: október 31. (Cirko Film)

 

 

OKK Fehérvár

 

Részletek

Dátum:
2019.10.13.
Időpont:
14:00 - 22:00
Esemény kategória: