Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mindigmás városnézõ séták a Belvárosban

2019.07.05. @ 19:30 - 20:30

Pénteken kezdõdnek és egészen július 26-ig tartanak a Mindigmás városnézõ séták a Tourinform Iroda szervezésében Székesfehérváron. A programot azoknak ajánlják, akik szívesen megismernék a történelmi Belvárost egy kellemes, élménydús nyári estén és szeretnének a száraz ismereteken túl számos titkot, érdekességet is megtudni.

Török séta – 2019. június 28. 19:30

Fedezze fel velünk Székesfehérvár török kori emlékeit… vajon hol találkozhatunk még ma is a török félholddal? Milyen emlékek õrzik a 145 éves török uralom korát? Ismeri városunk török kori nevét? Sok más mellett ezt is felfedezheti egy kellemes nyáresti sétán idegenvezetõnkkel június 28-án, pénteken este 19:30-tól.

Részvételi díj: 1000 Ft/ fõ (elõzetes regisztráció szükséges)

Csontok a Bazilikából – 2019. július 05. 19:30

Kíváncsi rá, milyen testi elváltozások gyötörték III. Béla királyunkat és feleségét, Anna királynét? Mérgezésnek tulajdonítható-e a király csontjaiban az ezüst, a királynõ csontjaiban az arzén és higany átlagosnál magasabb jelenléte? Milyen betegségektõl szenvedtek a középkori Fehérvár polgárai? Egyáltalán hány embert temettek el a bazilika falain belül és azokon túl? Mely királyaink esetében merülhet fel a személyazonosság lehetõsége a fellelt csontmaradványok egyikével-másikával? Van-e magyarázat a honfoglaláskori jelképes koponyalékelés (trepanáció) széleskörû gyakorlatára? Induljon képzeletbeli felfedezõútra a Tourinform Iroda idegenvezetõjével.

Részvételi díj: 1000 Ft/ fõ (elõzetes regisztráció szükséges)

Fehérvári családtörténetek – 2019. július 12. 19:30

Hogy éltek a nagypolgári családok Székesfehérváron? Milyen még élõ polgári szakmákkal találkozhatunk még a mai Fehérváron? Könnyed belvárosi idõutazás a székesfehérvári polgárság nyomában…

Részvételi díj: 1000 Ft/ fõ (elõzetes regisztráció szükséges)

Fehérvári szeszhatározó – 2019. július 19. 19:30

Kis városi szeszhatározó „séta”. Ha szeretne a pohár fenekénél mélyebbre tekinteni, csatlakozzon a jótékony alkoholos italokról szóló érdekes, történelmi sétánkhoz. Kik készítették az elsõ bort? Hogyan került Európába a szõlõ? Isznak-e más nemzetek fröccsöt? Aki eljön, egy kis kóstolóból sem maradhat ki…

Részvételi díj: 1500 Ft/ fõ (elõzetes regisztráció szükséges)

Habkönnyû nyáresti séta – 2019. július 26. 19:30

Könnyed városnézés, amelynek során Fehérvári édességek nyomában eredünk útnak. A belváros régi és mai cukrászremekeivel ismerkedhetünk meg, mint a Vörösmarty csemege, vagy a Somlói Revolúció. A sétánk során kiderül az is, hogy milyen kötõdése volt Rigó Jancsinak Fehérvárhoz.
Meglepetés-kóstolóval egybekötött gasztronómiai sétánkra mindenkit szeretettel várunk!

Részvételi díj: 1500 Ft/ fõ (elõzetes regisztráció szükséges)

Általános információk:

A programokra elõzetes regisztráció szükséges az alábbi elérhetõségeken. A séták a Tourinform Székesfehérvár irodájától indulnak.

A szervezõ a programváltozás jogát fenntartja!

Tourinform Székesfehérvár
8000 Székesfehérvár, Oskola utca 2–4.
Telefon: +36-22/537-261
E-mail: idegenvezetes@szekesfehervar.hu

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.07.05.
Időpont:
19:30 - 20:30
Esemény kategória: