Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Országos díszmadár-kiállítás Székesfehérváron

2019.08.24. @ 10:00 - 2019.08.25. @ 15:00

(A kép illusztráció)
Díszmadarak és egyéb hobbiállatok több száz példányát csodálhatjuk meg szombaton és vasárnap a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.

Igazán tartalmas és látványos kikapcsolódást ígér a családoknak a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete. Osztotics Tamás, a szervezet elnöke elmondta: a 25. országos seregszemlén 36 tenyésztő mintegy 400 kalitkában mutatja be a legkülönfélébb madarakat, egzótákat, kanárikat, pintyeket. Láthatunk hullámos-, veréb-, kissándor-, nagysándor-papagájokat, arákat, rozellákat, lórikat, valamint kecske- és törpepapagájokat. Bemutatják a Magyarországon igazi ritkaságnak számító hagoromo papagájt, melyet helikopter papagájnak is neveznek a fején visszafelé álló tollazata miatt. Lesznek továbbá galambok, díszbaromfik, nyúl- és kisállat-simogató, újdonságként pedig szombaton 14 és 16 óra között fotózkodás egy arapapagájjal.

Hagyományosan megrendezik a gyerekeknek szóló rajzversenyt is. A résztvevőknek a kiállítási élményeiket kell lerajzolniuk a helyszínen, minden eszközt a szervezők biztosítanak. Korosztályi bontásban három kategória lesz, az első helyezettek díszmadarat és kalitkát, a második és harmadik helyezettek értékes nyereményt kapnak. Az eredményhirdetés vasárnap 14 órakor kezdődik.

Tóth Lajos, az egyesület gazdasági vezetője a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásáért és a sajtónak a nyilvánosság biztosításáért, melynek köszönhetően megteremthetik az anyagi forrásokat a kiállítás megrendezéséhez.

A díszmadarak kiállítása ismét igazi színes családi program lesz, melynek kiváló helyszínt biztosít a nemrég felújított VOKE Művelődési Ház. Aki teheti, menjen el és nézze meg! – fogalmazott Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok. Köszönetét fejezte ki a fehérvári díszmadártenyésztőknek, hogy hosszú ideje felvállalják a hagyományos seregszemle megszervezését.

A díszmadár-kiállítás augusztus 24-én, szombaton 10-18 óra között, 25-én, vasárnap 9-15 óra között látogatható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban – bejárat a Lövölde utca 46. szám felöl. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.

 

OKK Fehérvár

 

Részletek

Kezdés:
2019.08.24. @ 10:00
Vége:
2019.08.25. @ 15:00
Esemény kategória: