Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rendhagyó tárlatvezetés a TRIANON kiállításon

2019.02.13. @ 18:00 - 19:00

Február 13-án, szerdán 18 órakor újra beszélgetéssel egybekötött rendhagyó tárlatvezetéssel várja a közönséget a Szent István Király Múzeum a Csók István Képtárban bemutatott TRIANON kiállításon. A március 3-ig látogatható tárlaton ezúttal az elszakított országrészekbõl érkezõ vendégekkel, Bicskei Zoltán grafikussal, filmrendezõvel, Csonka Ákos közösségi szervezõvel, Erfán Ferenc festõmûvésszel és Molnár Miklóssal, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöki kabinetjének vezetõjével beszélget Vakler Lajos újságíró, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztõ-riportere.

Jankovics Marcell Csók István Képtárban látható Trianon címû kiállításán közel kétszáz grafika látható. 1526-tól 2016 decemberéig jelennek meg a magyar történelem eseményei, a Trianoni békediktátummal való összefüggéseiket megragadva. A kiállítás emeleti teréhez szellemi lépcsõsor vezet, majd egy stilizált kapun belépve érünk a kiállítótérbe, ahol többrétegû szimbólumrendszer foglalja egységbe az alkotásokat.

A tárlaton, február 13-án, szerdán 18 órakor újabb rendhagyó tárlatvezetést és beszélgetést szerveznek. A téma iránt érdeklõdõk ezúttal Bicskei Zoltán grafikus, filmrendezõ, kultúraszervezõ, a Magyar Mûvészeti Akadémia tagja, Csonka Ákos közösségi szervezõ, tanár, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet referense, Erfán Ferenc festõmûvész, a Boksay József Ungvári Szépmûvészeti Múzeum igazgatója és Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöki kabinetjének vezetõje gondolatait hallgathatják meg. A kérdezõ ismét Vakler Lajos újságíró, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztõ-riportere lesz.

A belépés ezúttal is ingyenes, minden érdeklõdõt várnak!

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.02.13.
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória: