Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sass Sylvia és Fülei Balázs különleges Liszt-estje a Károlyi Kastélyban Fehérvárcsurgón

2019.06.20. @ 20:00 - 21:30

Június 28-án, pénteken, 20 órakor Sass Sylvia (szoprán) és Fülei Balázs (zongora) különleges estje kerül megrendezésre a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban – „A legendák földjén”
Az est címe betekintést nyújt Liszt Ferenc misztikus világába: felcsendül Goethe versére komponált dala, a Volt egyszer egy király Thuléban. Heine költeményére írta a Mérgezettek dalaim, címû mûvet, melyben végletes érzelmek, romboló viharait élhetjük át.

Ritkaság az orosz nyelvû dal, a Ne vádolj, barátom, melyet egy orosz gróf, Alexander Tolstoy költeményére írt Liszt Ferenc. Lírai sorok a megbocsájtó barátságról. Lenau versére komponálta A három cigány címû dalt, mely olyan, mintha egy romantikus Munkácsy festményt látnánk a vándorló cigányok sorsáról. Uhland verse, Az õsi sírbolt megfejthetetlen, síron túl is létezõ hõsi világot kutat. Liszt sokszor keresi mûveiben a nagy titkot, a misztikumot. A Bízni és égni címû dalnak Goethe-vers az ihletõje, mely a bánat és öröm, az élet kontrasztjai között hánykolódó lelket állítja elénk.

Az alpesi vadász, Schiller költeménye tulajdonképpen a Tell Vilmos címû drámájának része. Végül Redwitz költeménye, a Mily szép, mily földöntúli szép, vágyakozás egy életen át tartó szerelemre. Milyen csodálatos lehet, amikor az élet terheit együtt cipeljük, egymást segítve.

Belépõdíjak: 4 500 Ft (felnõtt); 3 500 Ft (diák, nyugdíjas)

Jegyfoglalás: Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petõfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: info@karolyikastely.hu ; web: www.karolyi.org.hu

Details

Date:
2019.06.20.
Time:
20:00 - 21:30