Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szombaton nyitva lesz az Óramúzeum

2019.04.06. @ 10:00 - 16:00

Szombaton Kovács Jenõ órásmesterre emlékezhetünk a látogatókat fogadó Óramúzeumban, valamint egy belvárosi emléksétán a hozzá köthetõ templomtornyok között az Órajátéktól a Csitáry-kútig. A múzeumban szervezett délutáni tárlatvezetésekre, valamint a Tourinform programjára elõre kell regisztrálni!
Hetven éve született Kovács Jenõ, a legendás órásmester: hétvégén több program idézi fel a lokálpatrióta, sokak által ismert és szeretett mester munkásságát.

Szombaton 10 órától 16 óráig nyitva áll a látogatók elõtt az Óramúzeum.

A páratlan gyûjtemény a nagypolgárság óráit õrzi: antik fali- és asztali órákat, zsebórákat, különleges szerkezeteket, szerszámokat – és megannyi hozzájuk kapcsolódó történetet, érdekességet.

Április 6-án ingyenesen lehet megnézni a múzeumot; illetve 14 és 15 órakor a hivatást és a hagyatékot õrzõ Kovács András órás, a mester fia tart vezetést, amelyen 25-25 érdeklõdõ vehet részt.

Az Órajáték elõl indul az emlékséta a Tourinform Iroda szervezésében: a 16 órakor felcsendülõ dallamok után egy órás sétára invitálnak az idegenvezetõk, a történelmi belvároson keresztül a Csitáry-kútig, ahol majd a harangjátékkal ér véget a program.

Mindkét program ingyenes, jelentkezni lehet a Tourinform Irodában, illetve a 22/537-261-es telefonszámon vagy az idegenvezetes@szekesfehervar.hu e-mail címen.

OKK Fehérvár

(Fotó:OKK Fehérvár)

Részletek

Dátum:
2019.04.06.
Időpont:
10:00 - 16:00
Esemény kategória: