Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Találkozás a koronázó püspökökkel és érsekekkel az óriásbáb vonulás után

2019.07.27. @ 19:00 - 19:30

Érdemes lesz július 27-én, szombaton a hagyományos óriásbáb vonulás után a Vörösmarty Színháznál maradni, hiszen 19 órakor a koronázó érseket és püspököt alakító színmûvészekkel elevenítik fel az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékainak az epizódjait.
Látrányi Viktória mûsorvezetõ vendége lesz az István királyt koronázó püspök, Trokán Péter, a Könyves Kálmánt koronázó püspök, ill. a III. Bélát koronázó érsek, Mihályi Gyõzõ és a II. András királyt megkoronázó érsek, Körtvélyessy Zsolt.

A szervezõk nemcsak a felnõttekre gondoltak, hiszen a beszélgetés alatt a gyerekek a színezõk segítségével életre kelthetik az idei Koronázási Szertartásjáték fõszereplõit, IV. Bélát és lányát, Szent Margitot. Ezen a szombaton – a beszélgetés ideje alatt kivételesen nyitva tartó jegyirodában – még inkább megéri beszerezni a belépõjegyeket IV. Béla – Az élet magja c. augusztusi grandiózus produkcióra, hiszen a színmûvészek dedikálják is a tiketteket.

A Székesfehérvári Királyi Napok felvezetõ programja, a Királyok a Belvárosban 18 órakor kezdõdik a Vörösmarty Színház elõtt. A 21 tagú óriásbáb-család tagjai közül II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna vonulnak végig a Fõ utcán. Ezen az estén az I. András Király Lovagrend és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képezõ Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestõ zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.

A Koronázási Szertartásjátékról jegyinformációk és érdekességek a www.koronazas.hu oldalon olvashatók.

OKK Fehérvár

Fotó:OKK Fehérvár

Details

Date:
2019.07.27.
Time:
19:00 - 19:30
Event Category: