Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tavaszköszöntõ és nyuszi túra a Velencei-hegységben

2019.04.13. @ 08:00 - 15:00

Ha tavasz, akkor irány a Velencei-hegység! A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület ismét a térség legszebb pontjaira kalauzolja a kirándulókat a hagyományos tavaszköszöntõ és nyuszi túrán április 13-án, szombaton. A résztvevõk három távot teljesíthetnek, a rajt és a cél a Sukorói Általános Iskola és Óvoda lesz.
A tavaszköszöntõ és nyuszi túra az egyesület egyik legnépszerûbb programja, minden évben túrázók, családok százai vesznek részt, hogy megismerjék a térség nevezetes értékeit és élvezzék a frissen életre kelt természetet.

A kisgyermekeknek, a családoknak a 6 kilométeres nyuszi túrát ajánlják könnyen bejárható terepen, teljesítési szintidõ nincs, a nevezési díj 800 forint, családok esetében 500 forint fejenként, a gyerekeket húsvéti meglepetéssel várják. A 14 kilométeres táv olyan nevezetes pontokra kalauzol, mint a Gyapjaszsák, a Bence-hegyi kilátó, a Likas-kõ, az Angelika-forrás, míg a 26 kilométeres táv elvisz a vadregényes Bodza-völgybe, az ingókövekhez és a Barlang-kúthoz. A rajtnál minden résztvevõ térképet és útleírást kap. A választott távot sikeresen teljesítõket ízletes teával, lekváros és zsíros kenyérrel, illetve emléklappal és kitûzõvel várják a célállomáson. A rajt és a cél ezúttal a Sukorói Általános Iskola és Óvoda lesz, mindhárom távnál 8.00 órától lehet indulni.

A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület ezúttal is nagy szeretettel várja a természetbarátokat! Részletes program és térkép az egyesület honlapján található.

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.04.13.
Időpont:
08:00 - 15:00