Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tûzvédelmi bemutató lesz pénteken a Palotavárosban

2019.07.05. @ 17:00 - 17:30

A lakástüzek megelõzése a célja annak a látványos, gyakorlattal egybekötött tûzvédelmi bemutatónak, melyet pénteken 17 órakor tart a Fehérvári Tûzoltó Egyesület a Palotavárosban, a régi ruhás piac területén. A résztvevõk egy modellezett lakástûz kapcsán meggyõzõdhetnek arról, hogy milyen megdöbbentõ gyorsasággal terjednek a lángok, megtudhatják, hogy miként lehet hatékonyan oltani, menteni, menekülni és megóvni az emberéletet. A tervek szerint az oktatóprogramból sorozat lesz Székesfehérváron – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

Országos tekintetben idén drasztikusan megemelkedtek a lakossági tûzesetek száma. Viza Attila, Székesfehérvár közbiztonsági tanácsnoka, önkormányzati képviselõ a közös gondolkodás során arra kérte a szakembereket, hogy tegyenek együtt a székesfehérváriak biztonságáért.
„Lakótársaink egyfajta hamis biztonságérzetben élnek. Ez fokozottan jellemzõ a sûrûn lakott, lakótelepi övezetekre, hiszen akár csak egy lépcsõházban kialakuló tûzfészek 30-40 lakást is érinthet. A lakók nem teljesen vannak tisztában a veszélyekkel, és fõként azokkal a teendõkkel, melyeket ilyenkor kell tenniük.” – hangsúlyozta a tanácsnok. Hozzátette: fontos, hogy a tájékoztatással közvetlenül elérjék a polgárokat, akik egy kis rutint szerezve növelhetik saját biztonságukat és a környezetükét is.

A 47 tagú Fehérvári Tûzoltó Egyesület számára – a mindennapi munka mellett – fontos a társadalmi felelõsségvállalás. A szervezet elnöke, Koppán Viktor Dávid elmondta: félelem- és pánikkeltés helyett megdöbbentõ programra készülnek, mellyel elsõként a társasházakban, a lakótelepeken élõket szólítják meg. A bemutatón lesz igazi tûz, a résztvevõk meggyõzõdhetünk a lángok gyors terjedésérõl, megismerhetik a veszélyforrásokat, a banálisnak tûnõ, ám mégis komoly gyújtóforrásokat, a könnyen beszerezhetõ és alkalmazható tûzvédelmi eszközöket és a hatékony cselekvési, mentési rendet.

A tûzvédelmi program július 5-én, pénteken 17.00 órakor kezdõdik a Palotavárosban, a Selyem utcában, a jelenleg parkolóként mûködõ, régi ruhás piac területén. A tervek szerint ebbõl sorozat lesz Székesfehérvár minden városrészét érintõen.

Minden tûzesetben egy dolog közös, és ez a pánik. A legfontosabb, hogy a pánik elkerülésére a lakók megtanulják a tûzvédelmi, tûzoltási eszközök és a menekülési útvonalak használatát – tette hozzá a sajtótájékoztatón Schmöltz Miklós közös képviselõ. Arról is beszélt, hogy három évvel ezelõtt elkezdtek egy programot, melynek keretében egyes társasházakban már vannak a lakók által fizetett poroltó készülékek.

A pénteki tûzvédelmi programra szeretettel invitálnak minden érdeklõdõt!

OKK Fehérvár

A kép illusztráció – nol.hu

Részletek

Dátum:
2019.07.05.
Időpont:
17:00 - 17:30
Esemény kategória: