Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tûzzel-Vassal Fesztivál Székesfehérváron

2019.06.22. @ 10:00 - 17:45

Szombaton rendezik a XVI. Tûzzel-Vassal Fesztivált a Rác utcai Skanzen teljes hosszában. A Fehérvári Kézmûvesek Egyesületének hagyományos programján a bugylibicska áll a középpontban, számos elõadás, bemutató ehhez az eszközhöz kapcsolódik.
A fesztivál 10 órakor kezdõdik a szerb templom udvarán, majd 17.30 órától tûzugrással és néptáncbemutatóval zárul. Pénteken ismét késkészítõ szakmai konferencia elõzi meg a fesztivált. Minderrõl sajtótájékoztatón számoltak be a Kézmûvesek Házában.

Ötvennél is több késes szakember érkezik a június 22-i, szombati Tûzzel-Vassal Fesztiválra, jönnek az ország minden pontjáról, illetve Ukrajnából, Csehországból és Szlovákiából is. Újra életre kel a Rác utcai Skanzen, ahol nyitott portákkal és az utca teljes hosszában kézmûves vásárral várják a vendégeket. A színvonalat jól példázza, hogy a fesztivál és a Kézmûvesek Háza bekerült a Fejér Megyei Értéktárba.

A Rác utca 15. szám alatt találjuk az Asszonymûhelyt, ahol nõies foglalatosságokat ismerhetünk meg és próbálhatunk ki interaktív módon. Szintén ezen a portán, majd napközben több helyen is várja a gyerekeket Molnár Enikõ népi mesemondó.

A templomkertben lesznek a színpadi programok, amelyek között népi kórusmuzsika, népzene, mesés gyermekelõadás és bábelõadás is van. Láthatjuk a Csõszi Történelmi Haditorna és Hagyományõrzõ Egyesület bemutatóját, fellép a háromtagú Doromb együttes, a gyerekeket pedig népi körhintával, népi játékokkal, kézmûves foglalkozásokkal szórakoztatják. A fesztivál 17.30 órakor tûzugrással zárul.

RÉSZLETES PROGRAM ITT:

https://www.minalunk.hu/szekesfehervar/index.php?n=5&tartalom_id=47245&area=559

OKK Fehérvár

(Korábbi kép – OKK Fehérvár)

Részletek

Dátum:
2019.06.22.
Időpont:
10:00 - 17:45
Esemény kategória: