Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

XI. Szent Mihály-napi Sokadalom Fehérváron

2019.09.29. @ 14:00 - 21:00

Szent Mihály-napi Sokadalom lesz a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. Operett és néptánc, az elmúlt évtizedek kedvenc slágerei, gyermekkoncert és a városrész óvodásainak és iskolásainak színes műsora is látható szeptember 29-én, vasárnap 14 órától. Az estet Horváth Charlie koncertje zárja.

Immár tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Szent Mihály-napi Sokadalom városrészi rendezvényt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A szeptemberi jeles napok közül kiemelkedik Szent Mihály napja. E napot a gazdasági év fordulójaként tartották számon az állattartók, és a Szent György-napkor legelőre hajtott állatokat ilyenkor hajtották vissza. E nappal megkezdődött az ún. kisfarsang ideje, a lakodalmazások őszi időszaka, amely Katalin napjáig, november 25-ig tartott. A Szárazréten élők védőszentjükről annak neve napján, szeptember 29-én, vasárnap emlékeznek meg idén.

Az estig tartó, változatos program a Szárazréti Óvoda gyermekeinek és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskola diákjainak színes műsorával indul. Az Iszkiri zenekar gyermekműsora után a táncé lesz a főszerep a Fürge lábak csapatával. Bokányi Zsolt és Grasics Anita előadásában a legismertebb slágerek csendülnek fel. A TáncolKodó néptáncegyüttes műsorát 17 órakor operettparádé követi. A színpadon Buch Tibor, Horváth Elemér és Horváth Péter szórakoztatja a közönséget. Az este beköszöntével látványos előadást ígér a Circum Auróra Légi Tűzszínház, majd a Sokadalom idei programját 19.00 órától Horváth Charlie koncertje zárja.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

OKK Fehérvár

 

Details

Date:
2019.09.29.
Time:
14:00 - 21:00
Event Category: