Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zámoly az én szememmel

2019.04.25. @ 15:00 - 16:00

Dr. Lukács László néprajzkutató lesz a Fejér Megyei Honismereti Egyesület következõ összejövetelének vendége. A néprajzkutató, muzeológus élete egy meghatározó szakaszáról mesél „Zámoly az én szememmel” címmel. Minden érdeklõdõt szeretettel várnak a Szent István Király Múzeum Országzászló téri kiállítóhelyén az április 25-én, csütörtökön 15 órakor kezdõdõ eseményre.

A Fejér Megyei Honismereti Egyesület a megyében élõ, helytörténet iránt érdeklõdõk számára olyan programokat szervez, amelyek a lakóhely értékeinek megismerését, megbecsülését szolgálják.

A szülõhely mindenkinek meghatározza az irányultságát, így történt ez Dr. Lukács Lászlóval is. Tizenöt éves koráig élt Zámolyon, késõbb Kápolnásnyékre költözött a család, onnan járt a székesfehérvári József Attila Gimnáziumba. Zámoly az ötvenes években mindennel rendelkezett, amelyet egy gyermeknek meg kellett ismernie. A gyakorlatban tanulhatta meg, milyen a magyar nép és hogyan beszél, gondolkodik. Láthatta a mûködõ mezõgazdasági nagyüzemet és az egyéni paraszti gazdálkodást. Református és katolikus papja is volt a falunak. Egyszóval a zámolyi múlt tartást adott számára késõbbi életpályáján is.

A Fejér Megyei Honismereti Egyesület „Zámoly az én szememmel” címû rendezvényén dr. Lukács László néprajzkutató, muzeológus mesél élete egy meghatározó szakaszáról. A Szent István Király Múzeum Országzászló téri kiállítóhelyén szeretettel várnak minden érdeklõdõt április 25-én, csütörtökön 15 órakor.

OKK Fehérvár

Details

Date:
2019.04.25.
Time:
15:00 - 16:00
Event Category: