160 millióból újult meg az intézmény

2019-09-29 | Helyi közélet
160 millióból teljesen megújult az Önkormányzati Szociális Szolgálat épülete és a Családok Átmeneti Otthona.

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken, a kívül-belül megújult Fürst Sándor utcai épületet, melyen több olyan korszerűsítést is elvégeztek, amikkel kényelmesebbé tették az ott lakók és ott dolgozók életét.

Oroszlány Város Önkormányzata tavaly tavasszal nyert pályázati támogatást az „Átmeneti és rehabilitációs intézmények korszerűsítésére” kiírt EFOP pályázaton. Miután a képviselő-testület megszavazta a projekt megvalósításához szükséges pályázati önerőt és a nem támogatott műszaki tartalom anyagi fedezetének biztosítását, megkezdődött a munka.

– A családok átmeneti otthona 2000-ben az első intézmény volt a megyében, amely a fedél nélkül maradt, otthontalanná váló gyermekes családok számára nyújtott biztonságot. A 32 férőhelyes otthon 2005-ben 6 férőhelyes krízisszolgáltatással bővült.

Bár a környezet a biztonságba helyezés funkciójának megfelelt, a bent élő családok életminősége az utóbbi években már nem tükrözte az elvárható normákat.

Ennek a helyzetnek az orvoslására nyújtott be pályázatot az önkormányzat, s nyert mintegy 90 millió forintot az épület modernizálására, ami az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósult meg, s természetesen a város hozzájárulásával, hiszen közel 70 millió forinttal támogattuk a megvalósítást – mondta el beszédében Lazók Zoltán polgármester, aki sok sikert kívánt az intézményben dolgozóknak és nyugodt, szeretetteljes légkört az otthon lakóinak.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő fontosnak tartotta kiemelni, hogy ahhoz, hogy egy önkormányzat döntést tudjon arról hozni, hogy él egy lehetőséggel, amely pályázati úton, egy ilyen szolgáltatás fejlesztésnek az infrastrukturális megújulását szolgálja, ahhoz szükség van annak a szakmának, annak a szakmai közösségnek a megfelelő hozzáállására is.

A teljes cikk ITT olvasható!

 

Forrás:oroszlany.hu

 

 

Megosztás