Dupla mennyiségben pótolják

2019-08-09 | Helyi közélet
"Tavaly ősszel tartottak lakossági fórumot a városházán a Népek barátsága-Irinyi tengely III. ütemével kapcsolatban, konkrétan a (Április és Havasi M. utcák közötti szakasz) közlekedésfejlesztési beruházásáról.

A munkálatok jelenleg is zajlanak, és rengeteg lakossági jelzés érkezett, különösen a fakivágások tekintetében. Bár az idézett lakossági fórumon a szakemberek válaszoltak a felvetésekre, a városháza most újabb tájékoztatót adott ki:

„Az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Népekbarátsága utca Április és Havasi M. utcák közötti szakaszának közlekedésfejlesztési beruházása során kivágott fák első sorban a meglévő járda és közút közötti zöldsávban húzódó szennyvízcsatorna védelme érdekében kerültek eltávolításra, mivel a növények egykoron a közművezeték nyomvonalába lettek ültetve és megvizsgálva a vezeték műszaki állapotát megállapítást nyert, hogy az abba benövő gyökérzet veszélyezteti a biztonságos üzemvitelt.

A tervezés során ez a tény természetesen figyelembe lett véve, és a képviselő-testület Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának támogató döntése alapján kerültek a tervezett parkolók a felújítandó közút Rákóczi Ferenc út felőli – felújítási tervszelvényezés szerinti bal – oldalára.

A kivitelezési munkálatok kezdete során kivágott fákat az önkormányzat a tervdokumentációban előírt mennyiséghez képest dupla mennyiségben kívánja pótolni ügyelve arra, hogy az érintett közterületek alatt húzódó közművek érintetlenek maradjanak.””

Forrás:oroszlany.hu

Megosztás