Idősek világnapja elismerésekkel

2019-10-02 | Helyi közélet
"Hárman vehették át kedden az Időskorúak Kiválósága Díjat azon a rendezvényen, mellyel a Magyar Vöröskereszt Oroszlányi Szervezete és az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár köszöntötte a városban élő szépkorúakat.

Színvonalas műsorral lepte meg a szép számban összegyűlt közönséget az idősek világnapja alkalmából Spisák Péter vendégeivel, a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola zenészeivel. A produkció előtt Brunner Róza, a Magyar Vöröskereszt Oroszlányi Szervezetének elnöke üdvözölte az egybegyűlteket, aki elmondta, hogy 1991. óta minden esztendőben igyekeznek emlékezetessé tenni ezt a napot az oroszlányi idősek számára…

Az Oroszlány Barátainak Köre három évvel ezelőtt gondolta azt, hogy a közösségért, kultúráért, hagyományőrzésért tevő, 75. életévüket betöltött időseket kitüntetésben részesíti. Ezért hívták életre az Időskorúak Kiválósága Díjat, melyet azóta is, minden évben átadnak, három, arra érdemes oroszlányinak.

– Egyáltalán nem könnyű választani, hiszen a városban nagyon sokan dolgoznak közösségekben, közösségekért. Egyesületünkön és a társszervezeteinken belül is sok olyan időskorú van, aki megérdemli ezt az elismerést.

A legjobb belátásunk szerint döntünk évről-évre – fogalmazott Fátrai Márta, a díjat alapító szervezet elnöke, aki így méltatta az idei kiválóságokat:

Nagy Lajosné neve nem ismeretlen az oroszlányiak számára. Hosszú évek óta aktív tagja a Szlovák Klubnak és több más szervezetnek is. Különféle főzőversenyek alkalmával ő az, aki határon innen és túl, a legízletesebb lángost készíti.

Második kitüntetettünk Zámbó Béla. Ő is több civil szervezetben vállal szerepet, a Baráti Körnek pedig kifejezetten nagy segítője. Bármikor hadra fogható és rendkívül aktív.

Varga Lajos szintén több civil szervezetben tevékenykedik, illetve irodalmi munkásságát is sokan ismerik. Több száz írása, verse született, és kötete is jelent már meg.

Az okleveleket, illetve a vele járó virágkompozíciókat Fátrai Márta és Rajnai Gábor alpolgármester adta át.”

Forrás:oroszlany.hu

A teljes cikk ITT olvasható!

 

Megosztás