Kiállítás a Bányász Klubnál

2019-10-24 | Kulturális élet-Programok
"2019. október 22-étől, keddtől különleges kiállítás tekinthető meg az 1956 forradalom és szabadságharc oroszlányi eseményeiről a Bányász Klub körüli parkban, a szabadtéri galériában.

Nemcsak a forradalom városi eseményeit idézi fel a feliratos diafilmekre emlékeztető képsorozat, hanem szélesebb kitekintést adva, az 1956-os esztendő helyi történései is megelevenednek.

A magasból készült drónfotók a forradalmi helyszíneket mutatják be. Több kép a XVIII-as aknai rabtáborhoz, a Kocsedóhoz kapcsolódik, látható róla többféle fénykép, alaprajz és hozzá kapcsolódó újságcikk is.

A fotók zöme kronológiájában mutatja be az eseményeket, míg különlegességként a klubépület Táncsics út felé eső oldalán korabeli újságcikkek igyekeznek közelebb hozni a ma emberéhez a kor hangulatát.

Az összeállítást Forgács József készítette azzal a szándékkal, hogy az 1956-os forradalom máig tabuként kezelt, ugyanakkor az országoshoz több szálon kapcsolódó helyi eseményei végre kilépjenek a helytörténeti kiadványok lapjairól. Az utómunkákat Juhász Attila fotóművész és Mezei Péter végezte.”

 

Forrás:Facebook/Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház

Megosztás