Közmeghallgatást tartottak

2019-09-24 | Helyi közélet
"Év-, és egyben ciklusértékelő közmeghallgatást tartott hétfőn az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. A rendes évi közgyűlésen jelen volt Rajnai Gábor alpolgármester, illetve több civil szervezet és egyesület képviselője is.

A közmeghallgatás első napirendi pontjaként az elmúlt egy év programjairól, kulturális rendezvényeiről tartott beszámolót Szabó Istvánné, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Sokat dolgoztunk ebben az évben is. Nagyon sok rendezvényünk volt, nem csak itt Oroszlányon, hiszen együttműködési szerződéseink révén más településekre is ellátogattunk. Külön öröm számunkra, hogy három anyaországi településsel ápolunk remek kapcsolatot.

Voltak hagyományőrző- és sport rendezvényeink is. Szeretném kiemelni a januári Farsangi Bált, a tavaszi Babicskázást, a Falunapot, a Szlovákok Napját. Természetesen több programot közösen szervezünk más oroszlányi civil szervezetekkel, hiszen a Szlovák Tájház udvara mindenki számára nyitva áll. Nekik és persze tagjainknak is szeretném megköszönni nem csak az idei, de a mögöttünk lévő öt esztendőnyi munkát. – mondta az elnök.

Második napirendi pontként a jövő évre tervezett programokról esett szó, bár nagyon szűkszavúan, ugyanis a jövő eseményeinek megrendezése már az október 13-a után felálló új testület kiváltsága lesz.”

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás