Megújult a szülészet a tatabányai Szent Borbála Kórházban

2020-01-31 | Oroszlány
Családbarát fejlesztéseket valósítottak meg 90 millió forintból a tatabányai Szent Borbála Kórház szülészeti osztályán, a program második ütemében további 100 millió forintot fordítanak a korszerűsítésre - mondta el a kórház főigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lőke János hozzátette, az intézmény az országban elsőként zárta le a “Családbarát szülészet” program keretében meghirdetett pályázat első ütemét. Két családi szobát és egy új látogató szobát alakítottak ki, ahol televíziós monitor helyett üvegfallal elválasztott térben nézhetik meg az újszülöttet a rokonok.
Létrehoztak egy nyugodt körülményeket biztosító szoptató szobát, valamint a térségben elsőként egy donortej gyűjtését és tárolását szolgáló új helyiséget, így anyatej hiányában az igen kis súlyú koraszülöttek ellátása is biztosítható.
A források felét eszközökre fordították, légzésfigyelővel ellátott gyermekágyakat, nyitott inkubátort, újraélesztő asztalokat és a magzatok méhen belüli állapotának vizsgálatára alkalmas, hordozható műszert szereztek be.

A teljes cikk itt olvasható:

http://oroszlanymost.hu/2020/01/30/megujult-a-szuleszet-a-tatabanyai-szent-borbala-korhazban/

-MTI-

Megosztás