Megmérettek a helybeli borok

2019-03-16 | Bor-Gasztro
"A Rákóczi kultúrotthonban Károlyiné Plóza Melinda, a Falu-hagyományõrzõ és Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte csütörtök délután a gazdákat, akik elhozták nedûiket a nyolcadik alkalommal megrendezett oroszlányi borversenyre.
A szintén jelenlévõ Rajnai Gábor alpolgármester felidézte az évtizedekkel ezelõtti rendezvényeket, amelyek során az akkor vájáriskolában szerveztek hasonlókat a ’70-es évek végén a József Attila iskola kollektívájával.

– Ebbõl a kezdeményezésbõl nõtte ki magát a Bányász Klub megmérettetése, aminek egyenes folytatása a mostani mustra, amihez sok sikert kívánok a zsûrinek és a termelõknek – fogalmazott.

A helyiek mellett – többek között – Császárról, Kecskédrõl, Várgesztesrõl, Tatáról, Dunaszentmiklósról és Bokodról is érkeztek gazdák, szám szerint 28-an, akik 66 fajta bort neveztek be.

Mint az szokás a hasonló alkalmakkor, a 20 pontos rendszert alkalmazták az ítészek Horváth Mihály tatai hegybíró vezetésével: a tisztaságot 2-2, az illatot 4, az ízt és a zamatot, illetve az összbenyomást maximum 12 ponttal jutalmazták.

Mint a délután folyamán kiderült, nem volt rossz évjárat a tavalyi, hiszen 10 arany-, 15 ezüst-, valamint 14 bronz minõsítésû bort kóstolhattak a 8. oroszlányi borverseny résztvevõi."

Forrás:oroszlany.hu

A címlapkép illusztráció!

 

Megosztás