Dobogósok lettek

2019-04-27 | Fiatalok
"A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és Értéktár immár második alkalommal rendezte meg a Megyei Értéktár vetélkedõt azon települések oktatási intézményei számára, ahol már elfogadott megyei érték található.
A vetélkedõ célja, hogy a gyerekek megismerjék a nemzeti értékek rendszerét, különösen a megyei értéktárban és a hungarikumok gyûjteményében található értékeket.

28 iskola 37 csapata mérte össze tudását a verseny elsõ, online fordulójában. Városunkból az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola indított egy hetedikes csapatot Értékesítõk néven. A csapattagok: Duics Richárd, Kõhalmi Péter, Pap Levente és Pásztor Marcell Bánfalvi Attila földrajztanár segítségével készültek a versenyre, melynek elsõ fordulóját megnyerték.

A döntõre – Lazók Zoltán polgármester támogatásával – Esztergomba utaztak, ahol bemutatkozó prezentációjuk igen hatásos volt, hiszen a fiúk bányászegyenruhában mutatták be Bányászati Múzeumunkat, és minden igyekezetüket beleadták, hogy a Bányászhimnuszt elénekeljék.

A versenyen a fiúk videós rejtvényt fejtettek, tárgyakat és öltözékeket megyei értékhez kapcsoltak, vaktérképen tájékozódtak, sõt táncoltak is. A felkészítõ tanár is kapott villámkérdést, melyre kiválóan válaszolt, s ezzel pontot gyûjtött csapatának. Az eredményhirdetésen büszkén álltak a színpadra, hiszen bronzérmesek lettek. Komoly jutalmat, okosórát és bluetooth-os fülhallgatót kaptak a szép oklevelek mellé.

Az iskola köszöni az Oroszlányi Bányászati Múzeum vezetõjének, Mike Istvánnak a felkészülésben nyújtott segítségét, illetve a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzatnak és a József Attila Megyei és Városi Könyvtárnak a verseny színvonalas megrendezését."


Hunyadi Iskola

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás