Táncos tanévbúcsúztató

2019-06-03 | Fiatalok
"Nagyszabású, látványos gálával zárta le az idei tanévet a Hébé Mûvészeti Iskola az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár színháztermében. A fiatal tehetségek péntek délután és szombat délelõtt is bemutatták munkájuk ez évi gyümölcsét.
– Közel húsz éve minden évben megrendezzük a tanévzáró táncgálánkat, melynek lényege, hogy a diákok színpadi körülmények között is kipróbálhatják magukat – mondta a rendezvényrõl Geisztné Gogolák Éva, a mûvészeti iskola vezetõje, majd hozzátette: a mûsor összeállításánál arra is törekedtek, hogy a rendezvény minél jobban hasonlítson egy igazi színházi elõadáshoz.

Fél éven át tartó felkészülés után, az intézmény minden táncos növendéke színpadra lépett. A moderntánc, mazsorett és néptánc lelkes gyakorlói szórakoztató produkciókat állítottak színpadra, melyek között vizsgadarabok, versenyprodukciók és bajnokságra koreografált elõadások is szerepeltek.

A produkciók után az elmúlt év emlékezetes pillanatairól készült rövid filmösszeállítás a kulisszák mögé repítette a nézõket, majd a növendékek látványos fináléval búcsúztatták a tanévet.

A gála idei témája az „Ó, Riviéra…” volt, melyhez hûen a szervezõk egyedi jegyekkel és tematikus mûsorfüzettel készültek a közönségnek.

A moderntánc és mazsorettsport koreográfiákat Geisztné Gogolák Éva, Karvaly Róbert, Bakó Lili alkotta meg és tanította be, míg a néptáncosokat Gergely Anita állította színpadra. A Hébé Mûvészeti Iskola grafika tanszakának ez évi munkái a Képbe öntött szavak országos rajzpályázat kiállításán voltak megtekinthetõk."

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás