Farsang Farka disznótorral

2019-03-04 | Helyi közélet
"Százhatvanöt kilót nyomott az a sertés, amely feldolgozásával megkezdõdött az Oroszlány Barátainak Köre télbúcsúztató rendezvénysorozata vasárnap.
Torma Lajos böllér vezetésével kéttucatnyian – köztük a szlovák nemzetiségi önkormányzat tagjai – gyûltek össze kora reggel a sporttelepen, hogy délutánra elkészítsék a kóstolót, amire a társszervek mellett a szponzorok és támogatók szintén meghívást kaptak, de ott volt Lazók Zoltán polgármester és Robert Andrási, a Nyitra megyei közgyûlés képviselõje is feleségével.

Nem unatkoztak a jelenlévõk, hiszen az ilyenkor „kötelezõ” áldomás, valamint a sült vér, pecsenye elfogyasztását követõen az üstökbe került az orjaleves, a toroskáposzta, megtöltötték, majd sütötték a hurkát, a kolbászt, hogy illõen lássák vendégül a meghívottakat.

Fátrai Márta, a barátok elnöke a továbbiakról szólva elmondta: a Farsang Farka program hétfõn az asszonybállal folytatódik a Bányász Klubban, amire csak jelmezben lehet belépni, majd kedden a záróeseményre várják este hat órára a fõtérre Oroszlány lakóit, ahol elégetik a bajt, bút, bánatot, telet ûzõ kiszebábot is."

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás