Felavatták a Meseligetet

2019-02-01 | Helyi közélet
"Több mint negyven apróságak ad otthont az ófaluban újranyitott Meseliget óvoda, amelynek ünnepélyes avatóünnepségére csütörtök délelõtt került sor.

Benyiczki Ágota intézményvezetõ köszöntötte a megjelenteket, a település vezetõit, valamint a képviselõ-testület és a városháza képviselõit, majd a gyermekek mûsorát követõen Lazók Zoltán ismertette a beruházás részleteit.

Mint azt a polgármester elmondta: a település megtartó erejét jelzi, hogy bár az elmúlt 5 évben Oroszlány Város Óvodáiban az óvodai férõhelyek száma magasabb volt, mint az óvodába jelentkezõ gyermekek létszáma, azonban utóbbi 3 évben a gyermekek születésének száma megnövekedett, és ez újabb férõhelyek kialakítását tette szükségessé.

Így került sor az egykor ugyanilyen funkciót ellátó, több mint 300 négyzetméteres épület felújítására.

– Óvodát avatni, óvodát átadni ezért is öröm, mert bár az ember a jelenben él, kötelessége a jövõrõl, a jövõ nemzedékrõl is gondoskodnia. Nem volt ebben vita a képviselõ-testületben sem.

Valamennyien felmértük és megértettük a felelõsséget. Elkötelezettek voltunk abban, hogy a magas színvonalú tartalmi munkához biztosítsuk a megfelelõ technikai, környezeti feltételeket, ezért elsõ lépésben 2015-ben megkezdõdött a Malomsori óvoda rekonstrukciója és energetikai korszerûsítése, ami végül 65 millió forintból valósult meg.

Megemlíteném ehhez kapcsolódóan a bölcsõde 30 milliós eszközfejlesztését, s akkor elérkeztünk a mai naphoz, a több mint 30 milliós beruházás keretében felavatásra kerülõ Meseliget óvodához – fogalmazott a városvezetõ.

Lazók Zoltán és Molnárné Magócs Noémi szalagátvágását követõen a kicsik örömmel vették át az önkormányzat ajándékait, majd a jelenlévõk megtekintették a két csoportnak otthont adó intézményt, amelyben a felújítás során új villany és vízvezetékeket, burkolatokat, csoportszobai, konyhai, és fürdõszobai berendezéseket építettek be.

Emellett a falvizesedést is kezelték, illetve hõszigetelték a padlásteret, s nem utolsó sorban – a homlokzatiak kivételével – a nyílászárókat is kicserélték."

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás